CHP’li Taşcıer: İkili eğitimde salgın önlemleri nasıl alınacak?

CHP’li Taşcıer: İkili eğitimde salgın önlemleri nasıl alınacak?
17 Ağustos 2021 08:18

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, ikili eğitimde salgın önlemlerinin nasıl alınacağını ve yapımı tamamlanmasına rağmen öğretmen görevlendirmelerinin yapılmaması nedeniyle eğitime başlayamayan okulların durumunu sordu.

 

 

Taşcıer açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Yapılan açıklamalara göre okullar 6 Eylül’de tüm sınıflarda açılacak ve yüz yüze olarak haftanın her günü eğitim verilecek. Ancak alınan önlemlerle ilgili henüz kamuoyuna sağlıklı ve kapsamlı bir bilgilendirme yapılmış değil. Bu kapsamda ikili eğitim verilen okullarda önlemlerin nasıl alınacağı da henüz netleşmiş değil. Bakanlığın hedeflerinden biri ikili eğitimi bitirmek ancak şu anda çok sayıda okul maalesef ikili eğitim ile sabahçı-öğlenci şeklinde işliyor. Yoğun öğrenci sirkülasyonu yaratacak bu modelde COVID-19 önlemleri nasıl alınacak bununla ilgili detaylı bir bilgilendirme yapılması gerekiyor.”

“Yapımı tamamlanan ve tümüyle hazır halde olan ancak hala öğretmen geçişleri sağlanmayan okullar var. Bu nedenle de hizmete alınamıyorlar. Neden olduğu meçhul bu durumda sadece Ankara merkezde bildiğim bazı okullar bulunuyor ve hala geçişler yapılmadı. Bu okullar bu dönem açılacak mı merak ediyoruz. Öğrenci yoğunluğunun olabildiğince azaltılabilmesi için ikili eğitimin de son bulması gerekiyor. Ayrıca okulların hijyen giderleri genelde maalesef velilerin bağışları ile sağlanıyor. COVID-19 döneminde yüz yüze eğitim ile açılacak okullara hijyen standartlarını sağlayabilmeleri için ek bir ödenek verilecek mi, bu sorunun da yanıtını Milli Eğitim Bakanı’ndan duymak istiyoruz.”