CHP'li Tanju Özcan, Çele köylerini ziyaret etti

CHP'li Tanju Özcan, Çele köylerini ziyaret etti
3 Aralık 2012 09:25

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Çobankaya Köy kooperatifinde düzenlenen toplantıda, ‘Çele Köyleri’yle bir araya geldi. Orman köylülerinin ülke çapında çok büyük sorunlarının olduğunu, fakat Bolu ve köylerindeki orman köylüsünün bu hükümet döneminde çok ezildiğini belirten Özcan, “ Hükümetin Orman ve Su İşleri Bakanı ‘Orman köylülerinin sorunu yok’ diyor. Sayın Bakan ile köyleri gezelim, köylünün sorunu yoksa ben milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım. Sorun var ise Bakan istifa edebilecek mi?” diye konuştu.

 

 

Çele Köyleri’nin sorunlarını yüz yüze kendilerinden dinlemek amacıyla bu toplantının düzenlendiğini belirten Özcan, katılımın yüksek olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Milletvekili olduğu günden itibaren yaptığı çalışmaları köylülere anlatan Özcan, mecliste çeşitli konulardaki konuşmalarını da katılımcılara izletti.

 

 

Tanju Özcan, yaptığı konuşmada orman köylülerinin sorunlarını TBMM’de birçok kez dile getirdiğini vurguladı. Özcan, “Gerek kanun tekliflerim gerek soru ve araştırma önergelerim ile sorunları gündeme getirdim. Orman köylülerinin sorunlarının araştırılması için verdiğim önergem ise maalesef aralarında AKP’li Bolu milletvekillerinin de oylarıyla ret edildi. AKP milletvekilleri orman köylüsünün sorunlarının araştırılmasını istemiyor” dedi.

 

 

Özcan, milletvekilliğinin ilk aylarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret ettiğini anımsattı. Bu ziyarette Bakan Eroğlu’na orman köylülerinin çok büyük sıkıntı içinde olduğunu söylediğini, Bakan Eroğlu’nun ise, “Bunu nereden çıkardınız. Orman köylüsünün bir sıkıntısı yok” dediğini söyleyen Özcan, “Sayın Bakana Çele köylerinin önünde sesleniyorum. Gel beraber orman köylerini tek tek gezelim. Köylünün sıkıntı yok ise ben milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım. Eğer köylünün bir sıkıntısı var ise sen istifa edebilecek misin?” diye konuştu.

 

 

Toplantıda söz alan köylüler de, başta ekonomik sorunlar olmak üzere  birçok sıkıntılarını dile getirdiler. Tanju Özcan’ın milletvekili olduktan sonra üçüncü kez kendilerini ziyarete geldiklerini belirten Çele köylüleri, “Sorunlarımızı dinliyor, meclis’te konuşuyor. Bolu’nun adını nihayet yıllar sonra Meclis’te duyduk. Allah razı olsun” diye konuştular.