CHP’li Şahin’den OHAL süresini uzatan yasa teklifine tepki!  ‘5 yılda yapamadığınızı 3 yılda mı yapacaksınız?’

CHP’li Şahin’den OHAL süresini uzatan yasa teklifine tepki! ‘5 yılda yapamadığınızı 3 yılda mı yapacaksınız?’
14 Temmuz 2021 10:30

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa teklifi ile ilgili yaptığı konuşmada söz konusu yasa teklifiyle OHAL uygulamalarının 3 yıl daha uzatılacağını belirterek “AKP getirdiği bu yasa teklifiyle, OHAL şartları altında 5 yıl boyunca FETÖ terör örgütüyle yeteri kadar mücadele etmediğini itiraf etmiştir. Zaten mücadele etme azminde olmuş olsaydı cübbeli-sarıklı amiral için de gereken işlemler derhal yapılırdı. Cübbeli amiralin FETÖ’cülerden ne farkı var? 12 Eylül darbesi sonrası dahi olağanüstü koşullar dahi bu kadar uzun sürmemişti. Terörle mücadelede 5 yılda yapamadıklarınızı önümüzdeki 3 yılda mı yapacaksınız? ” dedi.

 
Türkiye’nin bir yandan Avrupa Birliğine üye olmak isteyen diğer yandan da insan hakları ve ifade özgürlüğü bakımından en fazla eleştiri alan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Şahin, “ Bu koşullarda AKP iktidarı halen OHAL koşullarını uzatmaya çalışıyor. Terörle elbette mücadele edeceğiz, bu mücadele mutlaka hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. OHAL uygulamaları ülkemizi demokratik normlardan ve hukuk devletinden uzaklaştırmakta, ülkemiz her geçen gün dünyadan izole olmaktadır. Temel soru şudur; bu yasa teklifi ülkemiz, milletimiz ve gelecek nesiller için yararlı mıdır, zararlı mıdır? Geldiğimiz nokta itibariyle OHAL koşullarının uzatılmasının ülkemizin geleceği için yararlı olmayacağı ortadadır. Gelin bu yasa teklifini geri çekelim, hep birlikte Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu dünyaya ispat edelim, terörle mücadeleyi hukuk çerçevesinde hep birlikte yürütelim.” ifadelerini kullandı.

 
AKP iktidarının seçimlere OHAL koşulları altında girmek istediğini iddia eden Şahin şunları söyledi;

 
“Ülkemizde OHAL koşulları 5 yıldır devam ederken bu yasa teklifiyle bu süre 8 yıla uzatılacak ve Türkiye 31 Temmuz 2024 tarihine kadar OHAL koşullarında yönetilecek. Devamlı suretle ülkemizin demokratik kurallardan uzaklaştığı, yargının tarafsız ve bağımsızlığını yitirdiği eleştirilerini sıklıkla aldığımız bir ortamda olağanüstü yönetim koşullarının normalleştirilmesi ve süresinin uzatılması ülkemizin yararına değildir. Mevcut iktidar partisi Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek yerine kendi siyasi bekasına yönelik OHAL düzenlemelerini Meclisimize getirmektedir. Bu kanun teklifi iktidar partisinin seçim stratejisini gözler önüne sermektedir. Türkiye yeniden OHAL koşullarında seçime hazırlanmaktadır.”