CHP’li Polat: En düşük emekli maaşı 10 bin, açlık sınırı 20 bin TL!

CHP’li Polat: En düşük emekli maaşı 10 bin, açlık sınırı 20 bin TL!
27 Mart 2024 07:23

Seçimler öncesinde müjde bekleyen emeklilerin durumu giderek trajik bir hal alıyor. 16 Milyon emeklimiz bulunurken milyonlarca emeklimiz de en düşük emekli maaşı olan 10 Bin TL ile hayat mücadelesi veriyor. Son açıklanan verilerle açlık sınırı 20 Bin TL’yi aştı. Açlık sınırının yarısı olan bir maaşla hayat mücadelesi veren emekliler ise her gün Cumhurbaşkanın bu konuda vereceği zam müjdesini bekliyor.

 
TEPSİ BAKLAVADAN DİLİM BAKLAVAYA GEÇTİK
BAYRAMIN DA TADI KAÇTI
Emeklilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat;16 Milyon emekliyi yoksulluk ve açlık sınırının altında bırakan iktidarın utanma duygusunu da kaybettiğini söyledi.

 
Ramazan Bayramının yaklaştığı bugünlerde çarşı pazarın ateş pahası olduğuna dikkat çeken Polat, geçtiğimiz bayram ikramlık şeker, çikolata ve baklavaya yüzde 80’in üzerinde zam yapıldığını, geçtiğimiz yıl 90 TL olan dökme şekerin bugün 150 TL, en uygun bir kutu çikolatanın da 190 TL’den 350 TL’ye çıktığını söyledi. Vatandaşların baklavayı eskiden tepsi ile aldığını belirten Polat, bugün vatandaşımız maalesef 1 kg alamaz hale gelmiştir, dedi. Polat; her geçen gün vatandaşın alım gücünün düştüğünün altını çizerek, geçtiğimiz yıl 1 kg baklava 350 TL iken bugün 650 TL, 1 kg Fıstıklı baklava 450 TL’den 1.000 TL sınırına ulaşmıştır. Bir tepsi baklava bugün 2 Bin TL’den başlayıp 3 Bin 500 TL’yi geçen fiyatları buluyor, emeklilerimizin aldıkları ikramiye bir tepsi baklava bile etmiyor. Artık emeklimiz “Nerede O Eski Bayramlar” diyor. Vatandaşlarımız daha önce tepsi ile, bu yıl kilo ile aldığı tatlıları bu iktidarın ekonomi yönetimiyle gelecek yıl dilimle almak zorunda kalacaktır, dedi.
EMEKLİLERİMİZİN AKLI İLE ALAY EDENLERE CEVABI; YİNE EMEKLİLERİMİZ VERECEK
Son günlerde iktidar yetkililerin tutarsız açıklamalarına vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat; ‘Grup Başkanvekilleri emeklilerimiz mitinglerde Cumhurbaşkanımızı dinlesin müjde geliyor diyor, Grup Başkanları emeklilerle ilgili zam çalışmamız yok diyor. Cumhurbaşkanı ise 2024 yılı emekliler yılı olacak diyor. 16 Milyon emeklinin aklı ile alay etmeye kalkıyorlar. En düşük emekli maaşını 10 Bin TL yaptıkları ocak ayında açlık sınırı 16 Bin TL iken açlık sınırı şubat ayında 18 bin TL ve dün açıklanan rakamla 20 Bin TL’yi aşmıştır. Emekli maaşları yerinde sayarken yoksulluk, açlık sınır tanımıyor. Zamların ardı arkası gelmiyor. Buna dur demek için pazar günü sandıkta iktidara gereken dersi emeklisiyle, çiftçisiyle, işçisiyle, memuruyla, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte vereceğiz, dedi.