CHP’li Öztürkmen’den iktidara Gazze tepkisi: Timsah gözyaşı döküyorlar

CHP’li Öztürkmen’den iktidara Gazze tepkisi: Timsah gözyaşı döküyorlar
26 Mart 2024 19:35

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, iktidarın meydanlarda Gazze için timsah gözyaşı döktüğünü, diğer yandan her türlü ticareti yapmaya devam ettiğini belirterek sert tepki gösterdi.

 

 

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar artarak sürerken, iktidarın İsrail’e dönük yaptırımda bulunmaması Türkiye kamuoyunda büyüyen bir tepkiye neden oluyor. Bu tepkilerden biri de CHP Gaziantep Milletvekili Hukukçu Hasan Öztürkmen’den geldi.

 

 

CHP’li Öztürkmen, dünyada sayıları günden güne artan ülkelerin İsrail’e her türlü ihracatı durdurma kararı almasına rağmen, Türkiye’den ihracatın artarak devam etmesini ‘ikiyüzlülük’ olarak değerlendirdi.

 

 

Öztürkmen, “Ey Erdoğan! Hani işine geldiğinde, dışarıda karşısında bekletildiğin ve sesini çıkaramadığın kişilere, iç kamuoyunda televizyonlara çıkıp ‘Eyyy!’ diye kükrüyorsun ya. Ey Erdoğan, şimdi Hollanda, Belçika, Japonya, İtalya, Kanada ve İspanya gibi ülkeler Gazze’deki mezalimliğe karşı İsrail’e her türlü mal sevkiyatını durdurmuşken, sen hala İsrail’e yandaşlarının gemileriyle her türlü mal sevkiyatını, gıda sevkiyatını, silah malzemeleri sevkiyatını, gübre sevkiyatını sürdürürken, meydanlarda timsah gözyaşı döküp, vatandaşımızı suistimal ederek, ‘Eyy!’ diyorsun. Gazze’ye yapılan zulümlerden bahsediyorsun. Utanmıyor musun? Vicdanın sızlamıyor mu? Hala bu iki yüzlülüğü hala devam ettiriyorsun.” dedi.

 

 

Gazeteci Metin Cihan’ın araştırmaları sonucu, Türkiye’den her türlü gıda, askeri lojistik, çelik ve dikenli tel yapımında kullanılan malzemelerin gemilerle İsrail limanlarına taşındığı ortaya çıkmıştı. Bu malzemeleri taşıyan gemilerin iktidara yakın kişi ve kuruluşlara ait olduğu, ortaklıklarının bulunduğu belgelenmişti.