CHP’li Öztunç: AK Parti gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor, her türlü filmi çeviriyorlar!

CHP’li Öztunç: AK Parti gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor, her türlü filmi çeviriyorlar!
20 Ekim 2021 15:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara yaptığı uyarıya ilişkin, “Bize gelen duyumlar var. AK Parti gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor, her türlü filmi çeviriyorlar” dedi. Öztunç, CHP iktidarında medyanın özgür olacağını da vurgulayarak, “Tayyip Erdoğan’a soru sorabilen gazeteci var mı? Eline yazılan dışında soru sorabilen gazeteci yok. Bugün Afrika’ya gidiyor, açıklama yaptı. Gazeteciler soru sorabildiler mi? Hayır. O gazetecilik değil arzuhalciliktir. Erbakan Hoca’nın söylemiyle tamtamcılıktır” diye konuştu.

 

 

 

 

Ali Öztunç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun memura yaptığı uyarıyı “CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır” diye değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. CHP’nin Muğla Marmaris’teki yerel medya çalıştayına katılan Öztunç, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, şu açıklamaları yaptı:

 

 

 

 

“Türkiye’de vesayet varsa AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan vesayeti vardır. Her sıkıştığında ya ‘terör’ ya ‘vesayet’ ya ‘darbeciler’ diyor. Vesayeti yaratan, 19 yıldır devleti yöneten Recep Tayyip Erdoğan’dır. 20 yıldır devleti yöneten AK Parti’dir. Nedir bu telaşı? Niye korktu? Genel Başkanımız devletin namuslu bürokratlarına diyor ki ‘Çalmayın, çaldırmayın. Çalmak isteyenler olacak, imza atmayın. Dikkat edin’ diye uyarıyor. Ses, Tayyip Erdoğan’dan çıkıyor. TÜGVA rezaleti ortada. Kimin nerede memur olacağına, kimin hakim, savcı olacağına, yarışma programlarına kimin katılacağına bile TÜGVA karar veriyormuş. Bunları gördükten sonra Kemal Kılıçdaroğlu susacak mı? Bürokratlara çağrıda bulunmayacak mı? Üstelik Genel Başkanımız, devletin namuslu bürokratlarına çağrıda bulunuyor. Tehdit ediyormuş. Genel Başkanımız devletin bürokratlarını tehdit etmiyor, AK Parti’nin militan bürokratlarını uyarıyor.

 

 

 

“Hesabını soracağız”

 

 
Tayyip Erdoğan ve ailesi için çalışan bürokratlar oluşmuş. Bize gelen duyumlar var. AK Parti gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor, her türlü filmi çeviriyorlar. Bize gelen duyumlar böyle. Bu duyumlar üzerine Genel Başkanımız uyarıyor. ‘Yapmayın, yanlış yaparsınız’ diyor. İhaleler, bazı Hazine arazilerinin peşkeş çekilmesi, her türlü vurgunu yapmaya çalışıyorlar giderayak. En tepeden en aşağıya kadar vurgun peşinde koşuyorlar. Genel Başkanımız uyarıyor, ‘Sakın ha, sakın imza atmayın’. ‘Efendim, iktidar istedi, vali istedi, şu istedi.’ Hiç anlamayız. Beytülmalın malını çaldırmayacaksın kardeşim, bitti. Garip gurabanın hakkının kim çalınmasına aracılık yaptıysa biz onlardan hesap soracağız, net.”