CHP’li Özdemir’den MEB’e çağrı! ‘Ek ders ücretini kesmeyin’

CHP’li Özdemir’den MEB’e çağrı! ‘Ek ders ücretini kesmeyin’
28 Nisan 2021 10:35

CHP’li Sibel Özdemir, yüz yüze veya uzaktan eğitimde öğrenciler derse katılım sağlamazsa öğretmenlerin ek ders ücretini ödememe kararı alan Millî Eğitim Bakanlığı’na seslendi.

 

 

Konuyu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getiren TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Liyakatsiz kadroların aldığı bu karar doğru olmamakla birlikte öğrencilerin devamsızlık ve online eğitime erişim sorununu çözmekten de uzaktır.” dedi. Öğretmenlerin dahi online eğitimde sorunlar yaşadığını ifade eden Özdemir, “Pandemi dönemi boyunca öğretmenler kendi imkânlarıyla, kendi bilgisayarı, faturasını ödediği internet ve elektrikle ders yaparken alınan bu karar haksızlıktır. Derse girme imkânı olmayan veya imkânı olup da derse girmeyen öğrenciler sorununu öğretmenlere yüklemektense yaşanan sorunların kaynağı tespit edilerek bu sorunlara çözüm üretilmelidir.” dedi.

 

 

Millî Eğitim Bakanlığının söz konusu karardan ve uygulamadan geri dönmesi çağrısı yapan Özdemir, “Bakanlığın önceliği öğretmenlerin aşılanması, teknik destek sağlanması, tablet, bilgisayar, internete bağlanma sorunlarını çözmek olmalıdır. Bakanlık, öğretmenlerin ek ders ücretini kesmekle uğraşacağına EBA’yı aktif kullanamayan 4 milyon 247 bin öğrencinin neden EBA’yı kullanmadığıyla, erişemediğiyle ilgilenmeli, ek ders ücreti kesme uygulamasından geri dönmelidir.” şeklinde konuştu.