CHP’li Özdemir: Maaşlar enflasyon karşısında eridi, halkın alım gücü dibe vurdu

CHP’li Özdemir: Maaşlar enflasyon karşısında eridi, halkın alım gücü dibe vurdu
15 Şubat 2019 09:46

“Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre neredeyse yüzde 10 azaldı, maaşlar enflasyon karşısında eridi, halkın alım gücü dibe vurdu.” diyen CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

 

 

“Ülkemiz sert bir ekonomik durgunluk içinde”

 

 

“Açıklanan her yeni ekonomik veri ülkemizin sert bir ekonomik durgunluk içinde olduğunu gösteriyor. TÜİK’in daha bugün açıkladığı verilere göre sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre neredeyse yüzde 10 azaldı, maaşlar enflasyon karşısında eridi, halkın alım gücü dibe vurdu. İşte bu süreçte, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Genel Başkanı ise sanki halktan yana, mutfaktan yana, IMF’ye karşı yerli ve millî bir politika izliyormuş aldatmacası içindedir.

 

“Halkımızı domates, biber, patlıcan kuyruğuna mahkûm ettiler”

 

Tanzim satışlar gibi seçime dönük, geçici, günübirlik uygulamalar esnafın, çiftçinin sorunlarını çözmüyor, mutfaktaki ateşi söndürmüyor. Oysa 24 Haziran seçimlerinde “Bize oy verin, Türkiye uçacak.” diyenler bugün halkımızı domates, biber, patlıcan kuyruğuna mahkûm ettiler. Halkımızın refahını sağlamak, demokratik değerlere yeniden kavuşmak ve ülkemize huzuru getirmek için önümüzdeki seçimleri bir fırsata çevirmek hepimizin elindedir.”