CHP’li Köse: AKP’li yıllarda uyuşturucu kullanımı, antidepresan kullanımı ve boşanma artmış!

CHP’li Köse: AKP’li yıllarda uyuşturucu kullanımı, antidepresan kullanımı ve boşanma artmış!
13 Nisan 2020 11:37

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “AKP’li yıllarda uyuşturucu kullanımı onlarca kat artmış, antidepresan kullanımı artmış, boşanma oranları artmış yani karşı karşıya olduğumuz bu tabloda iktidar eliyle yaratılmış büyük bir çöküntü içerisindeyiz” dedi.

 
GENEL KURUL SABAHA KADAR ÇALIŞTI

 

 
Meclis Genel Kurulu saat 04.24’e kadar çalıştı. Genel Kurul’da infaz teklifinin 55 maddesi kabul edildi. İkinci bölümde yer alan maddelerin oylamaları tamamlandı. Temel kanun olarak görüşülen 70 maddelik teklif üç bölümden oluşuyor.

Genel Kurul saat 14.00’te toplanacak ve teklifin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

 

 

“RUSYA’DAN SONRA EN ÇOK CEZAEVİ NÜFUSU OLAN TÜRKİYE”

 
Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Genel Kurul’da konuşan Köse, Avrupa Konseyi’nin bir cezaevi raporu yayımlandığını belirterek, şöyle dedi:

“Rusya’dan sonra en çok cezaevi nüfusu olan -100 bine göre- maalesef Türkiye. Rusya’da 100 bin kişide 386 kişi, ülkemizde de 100 bin kişide 350 kişi civarında. Hâlbuki dünya ortalaması 146 kişi yani neredeyse yarısından da az. Her 100 bin kişiden 350 civarında insanımızın cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olduğu böyle bir ortamda bütün dünyayı da etkileyen bir salgın hastalık cezaevlerinin de kapısını çaldı.

 

 

“AKP’Lİ YILLARDA UYUŞTURUCU KULLANIMI ONLARCA KAT ARTMIŞ”

 
AKP’li yıllarda uyuşturucu kullanımı onlarca kat artmış, antidepresan kullanımı artmış, boşanma oranları artmış yani karşı karşıya olduğumuz bu tabloda iktidar eliyle yaratılmış büyük bir çöküntü içerisindeyiz. Bunun da en önemli sebebi, bu adaletsiz ve zalim düzendir. Bu yasa teklifiyle de bu adaletsiz, zalim düzeni değiştirme ihtimalimiz yok.”

 

“KADINA ŞİDDET ARTIYOR”

 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de kadına şiddettin arttığını belirterek, “Özellikle salgın döneminde, evlere kapanılan şu dönemde geçmiş aylara göre kadın cinayetlerinde olağanüstü artış var. Kadınlara yönelik şiddette artış var ama biz buna rağmen kadına şiddet suçlularına çıkış yolunu, kadın katillerine, kadınları yaralayanlara çıkış yolunu açmış oluyoruz” diye tepki gösterdi.