CHP’li Kış: Asena davasının takipçisi olacağız!

CHP’li Kış: Asena davasının takipçisi olacağız!
12 Temmuz 2023 08:32

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı tarafından katledilen Esra Asena Temir’in ailesini ziyaret etti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kurban Bayramının birinci günü, erkek arkadaşı Mustafa Bangiz tarafından katledilen Esra Asena Temir’i meclis kürsüsünde anmış, kadına yönelik şiddetin son bulması için mücadele edeceklerini söylemişti.
Gülcan Kış, Esra Asena Temir’in ailesini ziyaret ederek baş sağlığı dileğinde bulundu, acılarını paylaştı.
Anne Asiye Temir, “Mecliste kızımla ilgili yaptığınız konuşmayı dinleyince çok duygulandım. Bizim sesimizi duymamız, bizim sesimiz olmanız için çok değerli” ifadelerini kullandı.
Esra Asena Temir’in ağabeyi Necip Temir de, şüphelinin hak ettiği en ağır cezayı alması için adalet mücadelesi vereceklerini belirterek “Mecliste bu konuyu getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da “Esra kardeşimize Allah’tan rahmet, sizlere sabır diliyorum. Bu konuyu mecliste gündeme getirmem öncelikle bir insan olarak, bir kadın olarak görevim. Ayrıca bu yörenin milletvekili olarak görevim. O gün mecliste kadına yönelik şiddet olaylarının araştırılması için önerge verildi ama maalesef iktidar partisinin ve ortağının oylarıyla reddedildi Esra Asena Temir’i katleden şahsın en ağır cezayı alması için, adaletin yerini bulması için dava sürecinin takipçisi olacağız. Mersin Barosu da bizler de dava sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.