CHP’li Karabat: İstanbul’daki tüm riskli yapıları açıklayın!

CHP’li Karabat: İstanbul’daki tüm riskli yapıları açıklayın!
20 Şubat 2023 12:07

CHP’li Özgür Karabat, İstanbul’da 93 okulun riskli oldukları gerekçesiyle tahliye edilmesinin ardından AKP iktidarına kritik bir çağrıda bulundu. Karabat, ‘Elinizde İstanbul’da riskli yapı listesi olduğu anlaşılıyor. Bunları başta yerel yönetimler olmak üzere topluma açıklamak zorundasınız’ dedi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “AKP hükümeti gelen eleştiriler sonrası İstanbul depremine hazırdık diye açıklama yaptı. Elinizde İstanbul’da riskli yapı listesi olduğu anlaşılıyor. Bunları başta yerel yönetimler olmak üzere topluma açıklamak zorundasınız” ifadelerini kullanan CHP milletvekili Karabat şunları söyledi:

 

‘AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ’

 

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İstanbul’da 93 okul riskli oldukları gerekçesiyle tahliye ediliyor. Çocuklarımızın güvenliği açısından olumlu ancak tam bir skandal. Bu okulları hangi ara kontrol ettiniz?

Deprem olmasaydı bu okullarda eğitim devam mı edecekti? Riskli denilen okullardan 99 depremi sonrası yapılan, yenilenen okullar da var mı?

AKP hükümeti gelen eleştiriler sonrası İstanbul depremine hazırdık diye açıklama yaptı. Elinizde İstanbul’da riskli yapı listesi olduğu anlaşılıyor. Bunları başta yerel yönetimler olmak üzere topluma açıklamak zorundasınız.

Plansız, öngörüsüz olduğunuz yine ortaya çıktı. Ne İstanbul’u ne de diğer riskli şehirlerimizi doğal afetlere karşı koruyamazsınız. Haziranda halkımız sizi gönderecek ve biz gereken önlemleri derhal devreye alacağız.

 

 

İSTANBUL’DAKİ TÜM RİSKLİ YAPILARI AÇIKLAYIN
1- Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İstanbul’da 93 okul riskli oldukları gerekçesiyle tahliye ediliyor.
Çocuklarımızın güvenliği açısından olumlu ancak tam bir skandal.
Bu okulları hangi ara kontrol ettiniz?