CHP’li İnce’den ’29 Ekim’ mesajı! ‘Cumhuriyet’e sahip çıkma zamanı’

CHP’li İnce’den ’29 Ekim’ mesajı! ‘Cumhuriyet’e sahip çıkma zamanı’
28 Ekim 2016 12:20

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı açıklamada cumhuriyet değerlerine sahip çıkma mesajı verdi…

 

 

 

 

Muharrem İnce’nin ’29 Ekim’ açıklaması şöyle;

 

 

 

“Cumhuriyetimizin tartışıldığı, cumhuriyet düşmanlığının, karşıtlığının devlet imkânlarıyla büyütüldüğü bir dönemde Cumhuriyetin ilanın 93.yılını kutluyoruz.

 

 

Cumhuriyet karşıtlığının, uzun bir tarihi bulunuyor. O tarih, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi ihanet kültürünün bugün de aynen devam ettirildiğini gösteriyor.

 

 

“O Kafa”, bu ülkenin kurucu antlaşması olan Lozan için hezimet derken, keşke işgalci Yunan galip gelseydi demekten kendini alamaz. Çünkü kafalarında vatan, millet, yurttaş, millet onuru kavramları yoktur. Öyle oldukları için emperyalist güçlere gönüllü eldiven, maşa olurlar, onların verdiği emperyalist görevlere talip olurlar, onların verdikleri “eş başkanlık” gibi unvanlardan gurur duyarlar.

 

 

Cumhuriyet düşmanlığı bunların vazgeçilmez projeleridir. Kritik dönemeçlerde, kendilerince ortamın uygun olmadığı dönemlerde kısmen ertelenebilecek ya da esnetilebilecek bir idealdir.

 

 

Bunları iyi tanıyoruz.

 

 

Onların Cumhuriyetin kazanımı olan, demokrasi, özgürlükler, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, çok partili sistem, herkesin yurttaş olarak siyasal temsilde yerinin olması gibi kavramlarla ilgileri yoktur.

 

 

Eğer ilgileniyorsa bilin ki oradan bir gedik açacaklarını düşündüklerindendirler. Nasıl ki AB uyum yasaları çıkartılırken asıl amaçlarının Türkiye’nin AB üyeliği olmamışsa, 2010 referandumunda olduğu gibi özgürlükler olmamışsa, 15 Temmuz sonrasında Yenikapı buluşmasında birlik beraberlik olmamışsa, Başkanlık ve Anayasa değişikliği için de amaçları Türkiye, Türkiye’nin demokrasisi, değildir.

 

 

Bunlar için her türlü yalan ve çarpıtma, vaz geçilmez projeleri için görevin bir parçasıdır.

 

 

Yalanları, çarpıtmaları yüzlerine vurulduğunda normal insan davranışı olan utanma bunlar için geçerli değildir. Dün Ergenekon, Balyoz davaları kumpastır, bugün sapına kadar vardır. Yalan ve çarpıtmaları konusunda çok üzerlerine gidilirse cevapları “öyle demedim” olur. Koşullar uygun olduğunda o sözün gereği kaldığı yerden devam ettirilir.

 

 

29 Ekimde 1923’de en güçlü kim, egemen kim, bu ülkede egemenlik nerede, kim ülkenin geleceğine yön verme hakkına sahip sorusu sorulmuş ve cevaplanmıştır. Egemenlik hilafetin, saltanatın değil kayıtsız şartsız milletindir.

 

 

Artık egemenliğin meşruiyet kaynağı ve sahibi değişmiştir. Bundan geriye dönüş cumhuriyet karşıtları ne yaparlarsa yapsınlar yoktur.

 

 

Bizler Cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına sahip çıktıkça, Cumhuriyetimizi, cumhuriyetçileriyle buluşturdukça başarılı olmaları mümkün değildir.

 

 

Yaşasın Cumhuriyet!

 

 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”