CHP’li ilçe başkanı AKP üyesi mi çıktı?

CHP’li ilçe başkanı AKP üyesi mi çıktı?
4 Aralık 2015 09:42

CHP Dilovası 3. olağan kongresinde ilçe başkanlığına aday olan mevcut ilçe başkanı İrfan Ertürk’ün AKP üyesi olduğu iddia edildi. Siyasi Parti üyelik sorgula sisteminden bakıldığında CHP ilçe Başkanı seçilen Ertürk’ün 2012 yılından bu yana AKP’nin aktif üyesi olduğu görülüyor.

 

 

CHP Dilovası 3. Olağan Kongresi’nde mevcut ilçe başkanı İrfan Ertürk ve Kerem Aydemir yarıştı. Kongrede 43 delegeden 23’ünün oyunu alan mevcut ilçe başkanı İrfan Ertürk yeniden ilçe başkanı seçilmişti.

 

 

20 oy alarak 3 oy farkla seçimi kaybeden Kerem Aydemir gerçekleştirilen kongreyle ilgili olarak hem ilçe seçim kuruluna hem de CHP il başkanlığına itiraz etmişti. Kerem Aydemir’in itiraz gerekçesi ise İrfan Ertürk’ün CHP’nin üyesi olmamasına rağmen ilçe başkanı olarak seçilmesiydi.

 

 

1

 

 

ÜYELİK BELGESİ

 

 

Daha sonrasında ise İrfan Ertürk’ün AKP’ye üye olduğu öğrenilmişti. Bunun üzerine açıklama yapan Ertürk ise AKP üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ertürk’ün bu açıklaması üzerine konuya ilişkin belge de ortaya çıktı.

Belgede İrfan Ertürk’ün 2012 yılından beri AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı’nın aktif üyesi olduğu görüldü. Yaşanan bu gelişmelerden sonra İrfan Ertürk ile ilgili olarak nasıl bir karar alınacağı merakla bekleniliyor.