CHP'li Hamzaçebi'den Jandarma'ya öfke!

CHP'li Hamzaçebi'den Jandarma'ya öfke!
5 Ağustos 2013 10:36

Ergenekon’un karar duruşmasını izlemek için Kınalı TEM gişelerinden geçiş yapmak isteyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi beton bariyere engeline takıldı.

Yolun kapatılması nedeniyle otomobille giriş yapamayan Akif Hamzaçebi, jandarma ekiplerinin servis aracıyla duruşma salonuna götürüldü.

Buna tepki gösteren CHP’li Hamzaçebi, “Herkesin mahkeme salonuna girişleri engelleniyor. Böylesi terörü, hak, hukuk engellemeyi, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok partili hayatımızda ilk kez görüyoruz. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Sonucu önceden belirlenmiş olan bir kararı, mahkemeyi bugün izleyeceğiz. Silivri’de insan hakları ayaklar altında alınmıştır. Evrensel hukukun temel ilkeleri ayaklar altına alınmıştır. Adil yargılama çiğnenmiştir. Masumiyet karinesi çiğnenmiştir. Anayasa’mıza, kanunlarımıza göre, hiç kimse hükmen sabit oluncaya kadar, mahkeme kararıyla kesinleşene kadar suçlu ilan edilemez. Ama Silivri’de yapılan mahkeme karar vermeden, tutuklu kişilerin suçluluğudur. Onlar suçlu ilan edilmiştir. 12 Eylül döneminin işkencelerinin o dönemin sert uygulamalarının yerini bugün, savcı iddianameleri almıştır” dedi.



KARAR MİLLETTEN DÖNECEKTİR

Ergenekon davasından çıkacak bugünkü kararın milletten geri döneceğini ifade eden Hamzaçebi sözlerine şöyle sürdürdü: “Bugün hangi karar verilirse verilsin yarın milletin vicdanından dönecektir. Bu kararı bugünkü yönetim mahkemeleriyle alabilir. Bu kararı tersine çevirecek, millet idaresi ortaya çıkacaktır. O günler yakındır. Mahkeme kanunlara aykırı bir şekilde sanık yakınlarının mahkemeyi izlemesini yasaklıyor. Duruşmalar herkese açıktır. Mahkeme kararı göya kendilerine göre bir izinle milletvekillerine izin verilmiş. Ama gördüğünüz gibi milletvekilleri de kendi araçlarıyla gidemiyor. Uygulama onların araçlarıyla mahkeme salonuna intikal şeklinde olacak. Onların aracıyla mahkeme salona intikal edeceğim”

Açıklamalarının ardından Jandarmanın tahsis ettiği servis minibüsüne binen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, duruşma salonuna götürüldü.


GRUP JANDARMAYLA TARTIŞTI

Bu sırada bariyerlerin yanından geçiş yapmak isteyen bir grupla jandarma yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. TEM gişesini ellerindeki Türk bayraklarıyla geçmek isteyen gruba jandarma ekibi izin vermedi. Kısa süre yaşanan tartışmanın ardından grup yeniden bariyerlerin arkasında geçti.