CHP’li Güzelmansur: Elektrik kesintileri depremzedeyi canından bezdirdi!

CHP’li Güzelmansur: Elektrik kesintileri depremzedeyi canından bezdirdi!
28 Aralık 2023 07:57

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da bitmek bilmeyen ve gün boyu süren elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.

 

 

CHP’li Güzelmansur, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na “Hatay’da depremzede insanlarımızı soğuğa mahkûm eden, haberleşmeyi sekteye uğratan, öğrencilerimizin eğitimlerini olumsuz etkileyen, cihaza bağlı hastalarımızın hayatını tehlikeye atan elektrik kesintileri ne zaman son bulacak” diye sordu.

 

 

Hatay’da bugün 745 sokağın elektriksiz olduğunu ve yüzbinlerce insanın perişan olacağını kaydeden Güzelmansur “6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen elektrik tedarikinin sorun olmaya devam ettiğini” belirtti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a Hatay’da kesintisiz ve güvenli elektrik tedariki ne zaman ve nasıl sağlanacak” diye soran Güzelmansur’un cevaplanmasını istediği diğer sorular şunlar:

 

 

6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden 10 aydan fala zaman geçmiş olmasına rağmen Hatay’da hala her gün binlerce sokağın elektriğinin gün boyu kesilmesinin nedeni nedir?
6 Şubat 2023’ten bu yana, Hatay’da planlı ve plansız elektrik kesintilerinin toplam sürelerinin aylar ve ilçeler bazındaki detayı nedir?
Aynı dönem için, plansız elektrik kesintilerinin toplam elektrik kesintileri içindeki oranı ve bu kesintilerin nedeni nedir?
Hatay’da son 10 ayda elektrik kesintileri nedeniyle ALO 186 elektrik arıza hattına iletilen bildirimi sayısı nedir? Bunlardan kaçı tamamıyla çözülmüştür?