CHP’li Gürsel Tekin’den RTÜK’e ziyaret

CHP’li Gürsel Tekin’den RTÜK’e ziyaret
15 Ağustos 2013 14:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP PM üyesi Muhammet Çakmak ve Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu ile birlikte RTÜK’ü ziyaret etti.

 

Tekin ve beraberindekiler sırasıyla; RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu ve RTÜK üst kurul üyeleri Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç’u ziyaret ettiler.

 

12

 

Ziyarette RTÜK’ün özerk bir kuruluş olduğunu belirten Tekin, ancak son dönemde Gezi olayları sonrası RTÜK’ün yayın kuruluşlarına eşit davranmadığını, muhalif gördüğü Halk TV, Ulusal Kanal, Hayat TV, Karadeniz TV, Kadırga TV ve Mesaj TV gibi kanallara haksız bir şekilde baskı uygulayıp ağır cezalar kestiği yönünde eleştirilerde bulundu.

 

11

 

 

 

Bunun basın özgürlüğünü ortadan kaldıracağını belirten Tekin, yandaş basın kuruluşlarına ait haber kanalları başta olmak üzere, TV kanallarının bir çoğunun, ana muhalefet partisi CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiçbir açıklamasına yer vermediğini belirtti.

 

resim3

 

Tekin, bunun yasalar çerçevesinde suç olduğunu, bütün haber kanallarına eşit mesafede davranılması gerektiğini ve RTÜK’ün bu konuda önlem alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

fotograf