CHP’li Gürkut Acar’dan ‘Parti memuru polisler’ sorusu

CHP’li Gürkut Acar’dan ‘Parti memuru polisler’ sorusu
16 Ağustos 2013 09:50

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis müdürünün muhalefet partilerine yönelik hakaretleri ile ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

 

 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yönetici düzeyinde çalışan Yalçın K. adlı polis memurunun “Darbe destekçisi, kansız, şerefsiz CHP’liler! İtler” küfürlerinin yer aldığı bir videoyu paylaştığını belirten CHP’li Acar,  ” Bu polis memurunun Gezi Parkı eylemlerine katılanlara da hakaret içerikli mesajları paylaştığını” söyleyerek İçişleri Bakanı Güler’e şu soruları yöneltti:

1-Bu polis müdürü  hakkında hangi işlem yapılmıştır?

2-Güvenlik birimi yöneticilerinin, siyasi partilere yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunması, bu kurumların tarafsızlığını gölgeleyen bir durum değil midir? Buna neden seyirci kalınmaktadır?

3-Devlet memurlarının muhalefet partilerine hakaret serbestliği mi vardır? Bu kişi hakkında yasal işlem yapılmamasının nedeni bu mudur?

4-Başta güvenlik birimleri olmak üzere kamu kurumlarında çalışan kamu görevlilerinin, iş ve eylemleriyle “parti memuru” algılaması oluşturmaları karşısında bir önlem alacak mısınız? Yoksa süreç tarafınızdan da desteklenmekte midir?