CHP'li Gürkut Acar'dan ABD elçisi ve Gülen'e tepki

CHP'li Gürkut Acar'dan ABD elçisi ve Gülen'e tepki
25 Haziran 2013 13:10

Basın Açıklaması

  Acar: “Ricciardone ve gülen’in açıklamalarını kınıyorum”

  CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar’ın, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin gezileri ve Fethullah Gülen’in açıklamaları ile ilgili basın açıklaması aşağıda sunulmuştur.

  ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin Van ve Hakkari gezileri dikkat çekicidir. Türkiye’de ne zaman uygulanacak bir Amerikan Planı yürürlüğe konulacak ise o zaman ABD büyükelçisi ya da diplomatları Türkiye’de saha gezisine çıkıyor.
Ricciardone’nin bu gezisi de kendi açıklamasıyla “Açılım Süreci”ne destek amacı taşımaktadır. “Açılım Süreci” Doğu Anadolu’da bir “Kürt Devleti” kurmayı  amaçlamaktadır.  Bugün Fethullah Gülen’in ABD’deki açıklamasıyla Ricciardone’nin Doğu Anadolu gezisi bütünlük arz etmektedir. Çünkü Fethullah Gülen ABD’den gönderdiği görüntülü mesajında “ana dilde  eğitimin insan hakkı” olduğunu bildirmektedir.  Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir uluslararası  belgesinde böyle bir hak yazılı değildir.  Görülüyor ki,  ABD’nin çıkarları söz konusu olduğu zaman yeni “insan hakları” (!) kuralları icat edilmektedir.

  Gerçek şudur ki, AKP iktidarı kapalı kapılar ardında gizli olarak verdiği sözleri tutamayacak durumdadır. Çünkü bunlar ülkemizin ve halkımızın bütünlüğüne aykırı kabullerdir.  ABD Büyükelçisi’nin ve Fethullah Gülen’in destekleri iflas etmiş bir politikanın sürdürülmesini sağlamaya yöneliktir.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’deki demokratik gösterileri polis şiddetiyle ezerken, Avrupa’nın ve dünyanın bütün ülkelerindeki tepkileri komplo olarak açıklarken ve Alman Başbakanı Merkel’in açıklamalarına  karşı;  “içişlerimize müdahale ediyor” çığlıkları kopartırken, ABD Büyükelçisi’nin Van ve Hakkari ziyaretlerine ve açıklamalarına tepki koymamaktadır.

  Çünkü Ortadoğu’da Türkiye’nin de içinde bulunduğu 27 ülkenin sınırlarını değiştirecek “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı” olmakla övünen Başbakan, bizzat kendisi “Amerikan Programı”nın bir parçasıdır.

  Almanya’ya karşı koyduğu tavrı ABD’nin içişlerine müdahale niteliğindeki çalışmalarına koymaması, açıkça Türkiye’de bir “Kürt Devleti”nin kurulmasına ilişkin “Amerikan Projesi”ne boyun eğdiğini kabul etmektir.

  Brezilya’daki olayları Türkiye’deki olaylarla aynı merkezden yönetenlerin olduğunu savunan Sayın Başbakan, Türkiye’yi parçalayacak BOP Projesi ve ABD’nin Doğu Anadolu’daki açılım destekleri için aynı sözleri söylememektedir.

  PKK’ya ve Öcalan’a  genel af çıkarmak için, dünyanın en adaletsiz yargılaması olan Silivri mahkumiyetlerini yaratarak; adaletsiz mahkumiyetlerin ancak genel afla giderilebileceğine ilişkin kamuoyu yaratma çabaları da boşunadır.

  Silivri adaletsizliği AKP tarafından bilerek yaratılmıştır ve AKP iktidarı bitirilerek giderilebilir.
Türk Halkı, Türkiye’de “Kürt Devleti” kurmaya yönelik “Amerikan Projesi”ni mutlaka yırtıp atacaktır.

  Ricciardone’nin ve Fethullah Gülen’in açıklamalarını şiddetle kınıyorum.
Saygılarımla.