CHP’li Gürer: 30 Ağustos, yeniden var oluştur

CHP’li Gürer: 30 Ağustos, yeniden var oluştur
27 Ağustos 2021 10:18

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zaferinin, milletimizi önce kurtuluşa, ardından demokrasi ve cumhuriyete ulaştıran en önemli zaferlerinden biri olduğunu söyledi.

 

 

Milli bayramlar üzerinde bir ayrıştırma yaratmaya çalışan siyasal iktidarı eleştiren Gürer, atalarımızın canlarını hiçe sayarak kazandığı büyük zaferinin yıldönümünü, milletçe ve coşku içinde kutlamamız gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Taarruzun 99’uncu yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruzun, 30 Ağustos’ta milletimizi kurtuluşa ve bağımsızlığa ulaştıran büyük bir zaferle sonuçlandığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu büyük zafer, Ulusumuzun önce kurtuluş ve bağımsızlık getirmiş, ardından da demokrasi ve Cumhuriyetle taçlanmıştır. Bu Büyük Zafer aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletler için de büyük bir umut ışığı olmuştur” dedi.

 

 

Emperyalist güçlere karşı, ‘karakteri bağımsızlık’ olan ulusumuzun , 7’den 70’e, Büyük Önder’in yol göstericiliğinde ‘Ya İstiklal, ya Ölüm!” diyerek, işgalcilere karşı eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergilediğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “99 yıl önce bugün atalarımızın canla başla mücadele ederek müdafaa ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun en başta gelen görevidir. Büyük Zafer’in hangi zor şartlarda ve nasıl kazanıldığı çok iyi bilinmeli ve asla unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Gürer, mesajında son yıllarda AKP iktidarının milli bayramlar üzerinden bir takım ayrıştırma yaptığına da dikkat çekerek, “30 Ağustos Zafer Bayramı da diğer tüm bayramlar gibi, tarihte eşine ender rastlanan bir zaferin ardından, Büyük Önderimizin milletine armağan ettiği en önemli bayramlardan biridir ve bu bayramı da milletçe coşku içinde kutlamamız gerekmektedir. Siyasi iktidar farklı bahanelere sığınarak, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden birinin kutladığımız Zafer Bayramının kısıtlı bir şekilde kutlanmasına öncülük etmemelidir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, “Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve Zafer Bayramını bizlere armağan eden kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden kurtuluş ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılını kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük taarruz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922’de başlamış, düşman mevzileri ele geçirilmiş ve 30 Ağustos’ta çember içine alınarak yok edilmiştir. 30 Ağustos, emperyalizmin kanlı dişleri arasında sıkışıp kalmış mazlum milletlere bir umut ışığı olmuş ve dalga dalga tüm dünyaya yayılmıştır.

30 Ağustos, bir ulusun Anka kuşu misali küllerden doğuşuna bütün dünyanın tanıklık ettiği en önemli savaşlarımızdan biridir. Anadolu’nun gönülleri vatan aşkıyla dolu evlatlarının yüreklerinde çakan ilk kıvılcımlar o günlerde alevlenmiş ve bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde iktidar sahipleri Milli Bayramlarımız üzerinden bir bölünme, bir ayrışma yaratmaya çalışmaktadır. Ancak milletimizin her ferdi bu oyunları görmekte ve bir kenara not etmektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizi kuruluşa, kurtuluşa ve bağımsızlığa ulaştıran en önemli bayramlarımızdan biridir.

Bu duygularla, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden kurtuluş ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

 

Gürer: “30 Ağustos, yeniden var oluştur”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türk ulusunun ebedi bağımsızlığına giden yolda en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos’un, aynı zamanda çağdaş ve saygın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi

HP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk ulusunun ebedi bağımsızlığına giden yolda en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos’un, aynı zamanda çağdaş ve saygın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gürer, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Anadolu topraklarının paylaşılması için birleşen emperyalist güçlere karşı; dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden mücadele eden Ulusumuzun, el ele omuz omuza vererek, tarihte eşi ve benzerine az rastlanan büyük bir zafer kazandığını anımsattı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesine, karakterinde bağımsızlık olan ulusumuzun 7’den 70’e, genci yaşlısı, kadını erkeği ve hatta çocuğu ile katıldığını belirterek, “Bağımsızlığa adanılmış bu mücadele azim ilaçla zaferle sonuçlandı. Zor koşullara rağmen, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan bu zafer, Bağımsız, özgür, çağdaş ve saygın Türkiye Cumhuriyetinin kapılarını açtığı gibi tüm dünyadaki mazlum milletlere de örnek bir mücadele olması açısından, tarihe Büyük Zafer olarak geçmiştir” dedi.

 

 

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kapılarını açan 30 Ağustos Zaferinin nasıl kazanıldığının çok iyi anlaşılması ve hem günümüzde hem de gelecekte bu büyük zaferin kazanılmasına neden olan etkenlerin çok iyi irdelenesi gerektiğine de değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu her güzelliğe sonuna kadar sahip çıkmalı ve korumalıyız. Cumhuriyetimizi ve demokrasiyi daha ileri noktalara taşımak için 30 Ağustos Zaferi’nin kazanılmasına neden olan etkenleri hiçbir zaman unutmamalıyız” diye konuşu.

98 yıl önce kazanılan Büyük Zafer’den bir yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, kısa süre içinde sanayide, ekonomide, eğitimde, sağlıkta ve yaşamın pek çok alanında önemli başarılara imza attığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak son dönemlerde Cumhuriyetimize ve milli bayramlara iktidarın gereken özenle sahip çıkmamasının düşündürücü ve kaygı verici olduğunu belirtti.

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın pandemi bahanesi ile kısıtlamalı kutlanacağını da hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı etkinlikleri ve işine gelen törenleri kısıtlamayan iktidarın milli bayramlarda abartılı kısıtlamalar yapmasını eleştirdi. Gürer, “Büyük Zaferimizin 98. Yıl dönümünü de gönülden ve coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize yaratan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi, şükranla ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.