CHP'li Güneş: Görüntüleri izletmiyorlar

CHP'li Güneş: Görüntüleri izletmiyorlar
12 Şubat 2013 15:04

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Güneş, “Güvenlik kamerası görüntülerini 3 bakanımız seyretmiş, ben de bu görüntüleri izlemek için talepte bulundum. Ancak gizlilik kararı nedeniyle bizimle paylaşmayacaklarını söylediler. Kınıyorum.” dedi.

 
Beraberinde CHP İl Yöneticileri ile birlikte Sınır Kapısına gelerek burada yetkililerden bilgi alan Güneş ve Akgöl gazetecilere aldıkları bilgileri aktardı. Güneş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Konunun peşinde olmalıyız, bilgi almalıyız’ talimatıyla Sınır Kapısı’na geldiklerini aktararak,

“Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte buradayız. Bilgi almaya çalışacağız, tam bir bilgiye sahip olmaya çalışacağız. Faili meçhul bir fiilin, meçhul bir fiilin olmaması için, olayın aydınlanması için gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Şu anda yaptığımız bundan ibaret. Dikkat ederseniz zaten olay hakkında yetkililer tek bir bilgi veriyorlar. Sadece aracın Suriye tarafından geldiği konusunda ısrarlılar, onun dışında bir bilgi vermiş değiller.

Biz de bu konuda bilgi almaya çalışıyoruz. Güvenlik kamerası görüntülerini 3 bakanımız seyretmiş, ben de bu görüntüleri izlemek için talepte bulundum. Ancak gizlilik kararı nedeniyle bizimle paylaşmayacaklarını söylediler. Kınıyorum. Bunu Anamuhalefet partisinin yetkilileri göremiyor. Bu görüntülerde neler var? Bomba yüklü bomba ne türlü bir bomba. Bombanın ne türlü olduğu çok önemli çünkü kimler tarafından nerede yapıldığını anlayabiliriz. Onları gördüğümüz takdirde biz de sizlerle bir takım kaygılarımızı, olursa, paylaşacağım. Bombanın kaynağı konusunda, bombanın ne tip bir bomba olduğu konusunda açıklama yapılmadı. Bunu öğrenmeye çalışacağız.” diye konuştu.