CHP’li Gök’ten Başbakan’a Ankara Büyükşehir soruları!

CHP’li Gök’ten Başbakan’a Ankara Büyükşehir soruları!
18 Ağustos 2017 09:01

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, “Engelli istihdamına yönelik kanun kapsamında, 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine atanan 82 işçinin halen göreve başlatılmadığını” belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

Grup Başkanvekili Gök’ün, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

Engelli istihdamına yönelik kanun kapsamında, 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine atanan 82 işçi halen göreve başlatılmamıştır. Vatandaşlarımız konuya ilişkin bütün mercilere başvurmuş ancak hiçbir sonuç alamamışlardır. Gündelik hayatta çok sayıda zorluk ile karşılaşan engelli vatandaşlarımız en temel hakları konusunda mağdur edilmişlerdir.
Bu bilgiler ışığında:
1. Atanmış olan vatandaşlarımız 1 yıldır neden göreve başlatılmamışlardır?
2. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlarımızı işe başlatmamak için önce yargı yoluna giderek Devlet Personel İşleri Başkanlığı’nın kararının iptali için dava açması, söz konusu davanın Belediye’nin aleyhine sonuçlanmasından sonra çeşitli bahanelerle hak sahibi kişileri işe başlatmamasını doğru buluyor musunuz?
3. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında kaç engelli vatandaşımız Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanmıştır? Bunlardan kaç tanesi göreve başlatılmıştır? Göreve başlatılmayanlara sunulan gerekçeler nelerdir?