CHP’li Göker: Hükümet bu paylaşımlara neden müsade ediyor?

CHP’li Göker: Hükümet bu paylaşımlara neden müsade ediyor?
30 Haziran 2017 10:24

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker “adalet” yürüşüne yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan hakaret içerikli, hedef gösteren ve suça azmettirici paylaşımları Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Göker Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, “son olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Şenay Tek isminde bir kullanıcının twitter hesabından “günlerdir heyacanla bir tecavüz haberi bekliyorum… ama hala kimseden tık yok.. ahhh… ah… erkek olmak vardı şimdi” şeklinde paylaşımına ilişkin hangi yasal işlemler yapılmıştır? Toplumumuzu kin ve düşmanlığa iten bu tür paylaşımlara neden izin veriliyor?” diye sordu.

 

 

Göker bu tür paylaşımların değil bir kadına, insanoğluna yakışmayacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü”nün 14. gününde yaptığı açıklamada, “Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz” diyerek en başından beri devlet adamlığına ve kendisine yakışır bir tavır sergilemiştir. Bu hoşgörü ve bakış açısına rağmen Genel Başkanımıza sosyal medya üzerinden akla hayale gelmeyecek çirkinlikte saldırılar yapılmaktadır. Hükümet bu paylaşımlara neden müsade ediyor? Ana muhalefet liderinin ülkemizde herkes için adalet istemesi ve bu yolda yürümesi kimleri neden şiddete yöneltiyor? Daha büyük adaletsizliklerin yaşanmaması için, vatandaşlarımız arasında kin ve düşmanlığa meydan veren bu kişilere derhal gerekli cezai yaptırım uygulanmalıdır? Bu yürüyüşümüzün en temel amacı zaten bu. Ülkemizde hak edenler cezasını çekmeli, haketmeyenlerde özgürlüğüne kavuşmalı” dedi.