CHP’li gençlerden TBMM önünde ‘iç güvenlik paketi’ protestosu

CHP’li gençlerden TBMM önünde ‘iç güvenlik paketi’ protestosu
7 Mart 2015 16:29

AKP Hükümeti’nin dayatma ve genel kurulda şiddet uygulayarak geçirmeye çalıştığı İç Güvenlik Paketi’ne yönelik tepkiler çığ gibi büyürken, CHP Gençlik Kolları da TBMM’nin önünde binlerce kişi ile dev bir protesto eylemi yaparak, “Paketi Meclis’ten geçirseniz bile sokaktan geçirtmeyeceğiz” mesajı verdi.

 

 

CHP Gençlik Kolları Mensubu gençler taşıdıkları dev bayrak ve flamalar ile öğle saatlerinde TBMM’nin Dikmen Kapısı önünde buluştu.

 

 

POLİSE GÜVENLİK ÇEMBERİ

 

 

Meclis kapısının önünde güvenlik güçlerince karşılanan CHP’li gençler “Biz bu paketten sizi de koruyacağız” diyerek bir anda güvenlik güçlerini adeta bir güvenlik çemberinin içine aldı. Polisin bir müdahale tavrı sergilemediği eylemde CHP Gençlik kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız bir konuşma yaparak, paketin her aşamasında sokakta ve eylemde olduklarını kaydetti.

 

 

“Siz bu paketi şiddet ortamında baskı ile Meclisten geçirseniz bile biz sokaktan geçirtmeyeceğiz” diyen Yıldız özetle şu mesajları verdi:

 

 

TEK ADAM FAŞİZMİ

 

 

“Bonzai ve uyuşturucu ile ilgili önergelerimizi ret eden sizsiniz, Molotof kokteyli atarak Serap Eser’i öldüren ve bunu da İç Güvenlik Paketi için gerekçe sayan yine sizsiniz. Tek adam faşizm anlayışını bu paketle bize dayatmaya çalışan da yine sizsiniz. Bu ülkedeki genç ölümlerin sebebi ve katilleri sizin hükümetinizdir. Şunu bilmelisiniz ki, bu ülkede her şey Meclis’te ve bakanlar kurulunda yasa yapmanızdan ibaret değildir. Size sokakta direnen bir gençlik var. Bu paket alt komisyona geldiğinde de Meclis’in önünde yine biz vardık, bugün de yine biz varız.

 

 

Buradan açıkça ilan ediyorum ki, Türkiye’nin 81 ilinde iç güvenlik paketinin Meclis’ten değil, sokaktan geçmemesi için özgürlük barikatlarımızı kuracağız. Tüm Türkiye’yi bir eylem alanına çevireceğiz.”