CHP’li gençlerden Erdal Eren eylemi

CHP’li gençlerden Erdal Eren eylemi
13 Aralık 2014 14:58

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Yardımcısı Erhan Çetinkaya, CHP Diyarbakır İl Yönetimi ve Bölge İl Gençlik Kolları Diyarbakır Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

 

 

Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan haksızlara değinen CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Bugün büyük bir heyecanla geldiğimiz memleketimizin her daim hasret ve özlemle andığımız şehri; kavganın ve mücadelenin şehri Diyarbakır’dayız. İşkencelere, zulümlere, baskılara boyun eğmeyen Diyarbakır. Bundan tam 34 sene önce bugün, yaşı zorla küçültülüp idama mahkum edilen ve kendisi aramızda olmasa da fikirleri ilk günkü gibi yaşamaya devam eden Erdal Eren tüm Türkiye gençliğinin kavgasında yaşamaya devam ediyor” dedi.

 

 

Tıpkı mahkemelerde “tanımadığınız” o gencecik bakışlar

 

 

Yıldız “Tıpkı mahkemelerde ‘tanımadığınız’ o gencecik bakışların fikirlerinin de sizlerden hesap sormaya devam ettiği gibi. Dün mahkeme salonlarında Erdal Eren’i tanımıyorum derken vücudu titreyen zihniyet, emin olmalısınız ki yarın Berkinlerin, Uğurların, Ceylanların katili olarak yargılanacak ve halkın mahkemelerinde titreyeceklerdir. On bir yıllık iktidarlarında halklara sürekli baskı ve zulmü reva gören iktidar şimdi de ‘iç güvenlik paketi’ adı altında faşist rejimini ispatlama noktasındadır. Bu paket, sokaklarda zulme karşı direnen ve özgürlük mücadelesi veren Türkiye’nin ilerici tüm unsurlarına karşı alınan bir önlem paketinden fazlası değildir” şeklinde konuştu.

 

 

Küçük zihniyetlerini kabul ettirmeye çalışan bir gerici demogoji ustası

 

 

Bir yanda insanlık tarihi boyunca elde ettikleri kazanımlarını korumak için mücadele eden halkların diğer yanda ise saraylarda o küçük zihniyetlerini kabul ettirmeye çalışan bir gerici demogoji ustası olduklarını ifade eden Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü; “Halktan topladığı vergilerle halka karşı polis devleti kuranlar, bu vergileri kaçak yaptırdıkları saraylarda kendi zevkleri için kullanmaktadırlar. İktidarlarının devamı için hırsızlığı meşru kılanlar, oy hırsızlığını da her daim meşru kılmaya devam edecek olanladır. Büyük Ustaları Evren’in getirdiği seçim barajının düşürülmesi ya da kaldırılmasıyla ilgili her konuda açıklama yapmaktan çekinen ve korkan zihniyet artık yolun sonuna gelmiştir. Halkımız gelecek olan baharda halkın iktidarını kurmayı hedeflemeli ve umut olarak görmelidir. Zulmün başladığı yerde ikinci cezaevini vaad edenleri değil demokrasi ve özgürlük devrimini hayal edenleri iktidarda görmek umuduyla.”