CHP’li Emir: Bakanlık şimdi de terör gazilerinin naaşını kesti!

CHP’li Emir: Bakanlık şimdi de terör gazilerinin naaşını kesti!
24 Aralık 2019 12:42

2013-2016 yılları arasında emekli edilen gazilere ödenen maaşların “çalışabilir durumda oldukları” gerekçesiyle kesilmesi Meclis gündeminde.

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

 

 

SGK’nın “Sizi yanlış emekli etmişim, kanun varmış ben görmemişim” diyerek maaşları kesmesinin, 2013’te yaşadıkları hak kayıpları için yasal düzenleme bekleyen gaziler için büyük mağduriyet yaşadığını belirten Emir, “Ülkenin bütünlüğü için savaşırken, bedeninin bir bölümünü bu ülke için feda etmiş insanların maaşlarını ‘sehven ödeme yapılmış’ diyerek kesmek devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. ”dedi.

Önergesinde, Anayasa’da belirtildiği gibi gazilerimize pozitif ayrımcılık gösterilmesi gerektiği ortadayken, yapılan bu uygulamanın vicdanları yaraladığını belirten CHP’li Emir, 2013-2016 yılları arasında emekli olmuş gazilerimizin; kesilen maaşlarının yeniden bağlanması ve ellerinden alınan emeklilik haklarının düzeltilmesi konusunda Bakanlığın acil bir eylem planı olup olmadığını sordu.