CHP’li Emir: ALO 183’e günlük ortalama 1000 yardım çağrısı geliyor!

CHP’li Emir: ALO 183’e günlük ortalama 1000 yardım çağrısı geliyor!
4 Şubat 2019 11:45

Başta istismar ve şiddet olmak üzere töre ve namus cinayetlerinden ihmal vakalarına değin kadar birçok konuda ihbar ve yardım hattı olan Alo 183’e günlük ortalama 1000 çağrı geliyor.

 

 

Konu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in 2018 yılında Alo 183’ü arayan kişi sayısını öğrenmek için CİMER’e yaptığı başvuru ile ortaya çıktı.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrıların değerlendirildiği Alo183 Sosyal Destek Hattı’na sadece 2018 yılında 336 bin 564 müracaat geldiğini açıkladı. Buna göre Alo 183’e günlük ortalama bin ihbar geliyor.

 

Bakanlıktan CHP’li Emir’e verilen yanıtta, yapılan müracaatların tamamının değerlendirildiği, ayrıca ALO 183 hattından “Çeyiz yardımı, Alo 183 hakkında bilgi, yetiştirme yurtlarında kalan çocukların istihdamı ve girecekleri sınav hakkında bilgi, engelli hakları gibi” konularda da rehberlik danışmanlığı yapıldığı belirtildi.

 

CHP’Lİ EMİR “VERİLER AKP’NİN TOPLUMSAL ÇÜRÜME VE AHLAKİ DEĞERLERİMİZDEKİ AŞINMA KONUSUNDAKİ KARNESİNİ ORTAYA KOYMAKTADIR”

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2018 yılında Alo 183’e gelen telefon sayısı 336.564 olarak tarafımıza bildirildi. İstismar, şiddet, töre ve namus cinayetleri gibi konularda Alo 183’e günlük ortalama 1000 ihbar geldiği anlaşılmaktadır. Bu da AKP İktidarının toplumsal çürüme ve ahlaki değerlerimizdeki aşınma konusunda 17 yılda ülkemizi getirdiği durumu çok net olarak göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

 

İSTATİSTİK TUTULMUYOR

 

CİMER’den gelen yanıtta ayrıca, başvuruların vakanın bulunduğu ildeki emniyet/jandarma birimleri veya Bakanlığın ilgili birimlerine iletilerek acil müdahale edilmesinin sağlandığı belirtilerek “İlgili birimlere iletilen vakaların gerçek olup olmadığı yapılan değerlendirme neticesinde belirlenmektedir” denildi. İlaveten istismar ve şiddet gibi vakalara ilişkin acil müdahale sonrasında yapılan işlemler ile ilgili olarak Çağrı Merkezinde istatistik bulunmadığı belirtildi.