CHP’li Durmaz: 99 yıldır sönmeyen bağımsızlık meşalesi nesilden nesile aktarıldı!

CHP’li Durmaz: 99 yıldır sönmeyen bağımsızlık meşalesi nesilden nesile aktarıldı!
30 Ağustos 2021 09:34

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

 

 

Durmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; 30 Ağustos, Türk ulusunun ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, emperyalizme karşı verdiği şanlı mücadeledir…

Yunan ordusu 23 Ağustos 1921 tarihinde saldırıya geçmiştir. Bıçağın kemiğe dayandığı koşullar olduğunu ve ölünceye kadar savaşmaktan başka çare olmadığını düşünen Başkomutan Mustafa Kemal , “Bütün cepheyi dolaştım, ama Mustafa Kemal adında bir komutana rastlamadım” diyen Yunan Başkomutanı Hacıanesti’ye de cevap niteliğinde olan şu emri ordularına vermiştir:

 

 

30 Ağustos kendi selametini memleketi uğruna feda eden vatan evlatlarının zaferidir:

 

 

“Hattı (cepheyi, çizgiyi) müdafaa yoktur, sathı (alanı, araziyi) müdafaa vardır. O satıh , bütün vatandır. Vatanın , her karış toprağı , vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz. Onun için küçük, büyük her cüzutam (birlik), bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük, büyük her cüzutam ilk durabildiği noktada, tekrar düşmana karşı cephe teşkil edip muharebeye devam eder. Yanındaki cüzutamın çekilmeye mecbur olduğunu gören cüzutamlar, ona tabi olmaz. Bulunduğu yerde nihayete kadar sebat ve mukavemete mecburdur. Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin ve milletin saadet ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur”

 

 

Zafer, “Zafer benimdir” diyenlerindir…

 

 

99 yıl önce “zafer benimdir” şiarıyla yola çıkan bir ulusun azim ve kararlılığı , 30 Ağustos zaferinin en büyük teminatı olmuştur. Cumhuriyetin ve demokrasimizin temelleri bu zaferle sağlamlaşmış, ve bağımsızlık meşalesi nesilden nesile aktarılmıştır.

 

Yüce önderimizin sözleriyle;

“Genç Cumhuriyetin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları devletimizin ölümsüz koruyucularıdır!”

Egemenliğimizi, kayıtsız şartsız bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi, Milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu zaferle ölümsüz Cumhuriyetin gerçeği tarih sayfasına çelik kalemlerle kazınmıştır.

 

 

Kurtuluş Güneşi 30 Ağustos’ta Doğacaktır

 

Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı, Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetini emanet etmiştir.

Bizler bu emanete canımız pahasına sahip çıkmak; bağımsızlığımıza ve Cumhuriyet değerlerine kastedenlere karşı birlik ve berberlik ruhu içinde içinde olmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Zaferin 99. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin değerlerinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.