CHP’li Ceylan’dan Merkez Bankası operasyonuna eleştiri! ‘Ekonomi batıyor, faturayı 82 milyon ödüyor’

CHP’li Ceylan’dan Merkez Bankası operasyonuna eleştiri! ‘Ekonomi batıyor, faturayı 82 milyon ödüyor’
18 Ekim 2021 08:42

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, AKP iktidarının 2002’den günümüze iktidarın ekonomiye bakışını “Borca dayalı parasal genişleme” olarak tanımlayarak, “Sarayın aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyeceğini hâlâ kavrayamamış olmasının faturasını ise 82 milyon hep birlikte ödüyor. AKP artık bu ülkeyi yönetememektedir” diye konuştu.

 

 

CHP’li Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Saray’ın ekonomi politikalarını önceki gün Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişiklikler üzerinden eleştirdi. Özgür Ceylan, 2002’den günümüze iktidarın ekonomiye bakışını en iyi özetleyecek kavramın, “Borca dayalı parasal genişleme” olduğunu ileri sürerek, “Hiç ödenmeyecekmiş gibi borçlanan Saray, borçla yarattığı finansal genişlemeyi, 5’li çeteye aktararak yarattığı rant ekonomisine sırtını yaslamış” dedi. Saray iktidarının, Cumhuriyet tarihinin özelleştirme rekorunu kırarak, kamunun neyi var neyi yok özelleştirdiğini ileri süren Özgür Ceylan, “Günün sonunda yap-işlet-devret ve kamu kaynaklı kredilerle köpürttüğü kalkınma masalının korku filmine dönüşmesini engelleyemedi. Sıcak paranın çekilmesiyle tırmanan faizler Türkiye ekonomi yönetimini zorluyor” diye konuştu.

 

 

CHP’li Özgür Ceylan, önceki gün, gece yarısı kararnamesi ile Merkez Bankası yönetimine yönelik yapılan operasyona piyasaların sert tepki verdiğini belirterek, “Dolar rekor üstüne rekor üstüne kırıyor. Dolar yükseliyor, halk fakirleşiyor, ekonomi batıyor. Sarayın aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyeceğini hâlâ kavrayamamış olmasının faturasını ise 82 milyon hep birlikte ödüyor. AKP artık bu ülkeyi yönetememektedir” diye konuştu.