CHP’li Ceylan: Emekli sadaka değil, insan onuruna yakışır maaş istiyor

CHP’li Ceylan: Emekli sadaka değil, insan onuruna yakışır maaş istiyor
26 Ekim 2023 09:12

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Saray iktidarının çalışmayan emekliler için verdiği 5 bin liralık ikramiyeyi gündeme getirerek, “Emekliler sizden sadaka değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar” diye konuştu.

 

 

 

CHP’li Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Cumhuriyetin 100. Yılı münasebeti ile herhangi bir işte çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye adı altında ödeneceği vaat edilen parayı eleştirdi. Özgür Ceylan, milyonlarca emeklinin beklentisinin Saray iktidarının, emeklinin iki haftalık alışverişlerine bile yetmeyecek 5 bin liralık söz de müjdede olduğunu belirtirken, “Bir defaya mahsus olmak üzere yatıracağınız 5 bin lirada dahi adaleti sağlayamıyorsunuz. Soruyorum buradan: Yaşını almış emekli neden çalışsın? Verdiğiniz 7.500 liralık emekli maaşıyla geçinemediklerinden olabilir mi?” diye sordu.

 
CHP’li Özgür Ceylan emeklilerin 60 yaşından sonra mecbur kaldıkları için çalıştıklarını işaret ederek, “Emekliler sizden sadaka değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar. En düşük emekli maaşının bir aylık net asgari ücretten daha az olmaması ve yüksek enflasyon karşısında erimemesini istiyorlar” diye konuşarak, emekli maaşlarının iyileştirilmesini talep etti.