CHP’li Çelik ve Polat’ı dinleyen AK Partili yurttaş ikna oldu: İnşallah siz kazanırsınız

CHP’li Çelik ve Polat’ı dinleyen AK Partili yurttaş ikna oldu: İnşallah siz kazanırsınız
7 Mart 2024 10:17

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Fatih Belediye başkan adayı Mahir Polat, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve pazarı dolaştı, yurttaşlarla sohbet etti. Bir yurttaş, “AKP’ye oy veren bir adamım. İnşallah siz kazanırsınız” dedi.

 

 

Çelik, 31 Mart seçimleri kapsamında saha gezilerine devam ediyor.

 

 

Çelik sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Sekreteri Soner Özimer, Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ve Fatih İlçe başkanı Yavuz Nazlıgül ile birlikte Fatih’te Dervişali Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demirci’yi ziyaret etti. Ziyaretten sonra yandaki kafeye geçen Çelik ve Polat, burada yurttaşların sorunlarını dinledi.

Oturdukları mahallede dönüşüm sorunu bulunduğunu belirten yurttaşlar, en büyük kaygılarının sürgün edilmek olduğunun altını çizdi. Mahallelinin gündeminde ayrıca ilçede giderek büyüyen göçmen ve işsizlik sorunu da vardı.

 

 

‘Yerinde dönüşüm olacak’

 
Mahallelinin sorunlarını dinleyen Polat ise yerinde dönüşümle kimsenin sürgün edilmeyeceğini belirterek, daha önce ortaya çıkan Sulukule gibi örneklere izin vermeyeceklerini ifade etti. Göçmen sorunu konusunda da çalıştıklarını belirten Polat, işsizlik konusunda da göreve geldikleri anda kuracakları istihdam ofisleriyle başta gençlere olmak üzere işsizlere iş olanağını sağlanacağını söyledi.

Çelik de sohbet sırasında yurttaşlara adayları Polat’la ilgili “Kendisinin ülkemize çok kıymetli hizmetleri oldu geçmişte. Üniversitede öğrenciler yetiştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlamadan önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 2019’dan beri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşı. İstanbul’da güzellikten yana ne varsa iyilikten yana ne varsa o güçlü takımın isimlerinden biri Mahir Polat. İstanbul’un kültür varlıklarının korunmasında çok önemli işler yaptı. Yerebatan Sarnıcı bunlardan biri” ifadelerini kullandı.

 

 

‘AK Parti’ye oy veren adamım, inşallah siz kazanırsınız’

 
Kahve sohbeti sırasında Çelik ve Polat’a Karagümrük Stadı’nın inşasıyla ilgili süreci soran yurttaş, “İnşallah kazanırsınız, bakın ben AK Parti’ye veren bir adamım, yedi dakikadır sizi dinliyorum. Helal olsun çok düzgün, ortadan konuşuyorsunuz” dedi.