CHP’li Çelebi: 179 gazimizin emeklilik maaşı kesilmiş, yazıklar olsun

CHP’li Çelebi: 179 gazimizin emeklilik maaşı kesilmiş, yazıklar olsun
18 Aralık 2019 20:05

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “15 Temmuz şehit ve gazilerimizin vatandaştan toplanan 309 milyonluk bağış parasını dağıtmayanlar şimdi 179 gazimizin emeklilik maaşını kesmiş. Ayıptır, yazıklar olsun” yazısıyla Meclis’te yaptığı konuşmayı paylaştı.

 

 

TBMM’de söz alan Çelebi, 5510 sayılı kanunun 38. maddesi ve 6495 sayılı Torba Kanunu’nun 80. maddesinin çıkmasıyla engelli vatandaşlara sağlanan erken emekliliğin ortadan kaldırıldığına dikkat çekerek, “Uğraşmadığınız bir gazilerimiz kalmıştı, ayıptır.” diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Çelebi, Meclis’te yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

“Terörle mücadelede yaralanarak gazi olanlardan, çalışabilir olanlara devlet kurumlarında iş hakkı verilmektedir. Her malül gazi aynı zamanda engelli bir vatandaşımız olduğundan 5510 sayılı kanunun 28. maddesi gereği engelli oranlarına göre devletimizin özürlü vatandaşlara sağladığı erken emeklilik hakkından yararlanmakta idi. Ta ki 5510 sayılı kanunun 38. maddesi ve 6495 sayılı Torba Kanunu’nun 80. maddesi çıkana ve yürürlüğe girene kadar. Bu kanunlardan sonra gazilerimizin askerlik ya da gazilik öncesi sigorta giriş ve primleri silinmiş devletimizin engelli vatandaşlara sağladığı erken emeklilik hakları gazilerimizin elinden alınmıştır.

 
“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

 

Bu sebepten gazilerimizin emeklilik durumları ne kadar uzuv kaybı olursa olsun mecburi olarak 60’lı yaşlara kalmıştır. Uğraşmadığınız bir gazilerimiz kalmıştı, ayıptır. Bu yanlıştan dönün diyorum.”