CHP’li Bulut: Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Süper Kupa Finali neden Arabistan’da?

CHP’li Bulut: Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Süper Kupa Finali neden Arabistan’da?
12 Ekim 2023 09:29

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali’nin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacağı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılında, ülkemizde Süper Kupa Finali’nin oynanacağı stat mı kalmadı?” diye sordu.
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kamuoyunda tepkilere neden olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali’nin, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bulut, “60 bin kişi kapasiteli Kral Fahd Stadyumu’nun Galatasaray- Fenerbahçe finaline ev sahipliği yapacağı öne sürülmektedir. Maçın Riyad’da oynanacak olması, takımlarını tribünlerden izlemekten mahrum kalacak her iki kulübün taraftarının ve sporseverlerin de tepkisini çekmektedir. Kamuoyu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında maçın Türkiye’de oynamasını istemektedir” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE STAT MI KALMADI?
CHP’li Bulut, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali’nin, Suudi Arabistan’da oynatılacağı iddiaları doğru mudur? Maç için neden Suudi Arabistan seçilmiştir?
NEDEN ARABİSTAN?
-Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynatılmasına kim ya da kimler karar vermiştir?
-Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılında Süper Kupa Finali neden ülkemizde oynatılmamaktadır?
-2032 yılında Avrupa Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkemizde maçın oynatılacağı herhangi bir stat yok mudur?

 
KULÜPLERİN GÖRÜŞÜ ALINDI MI?
-Finalin nerede oynanacağına ilişkin Fenerbahçe ile Galatasaray kulüplerinin görüşlerine başvurulmuş mudur?
-Türkiye Futbol Federasyonu’na, Suudi Arabistan tarafından herhangi bir ödeme yapılacak mıdır? Ne kadar ödeme yapılacaktır? Bu gelir nereye aktarılacaktır? Fenerbahçe ile Galatasaray bu gelirden yararlanacak mıdır?
-Süper Kupa Finali için TFF başka hangi ülkelerle görüşmüştür?