CHP’li Bulut: Bayat ekmekten sonra bayat tatlı satışları başladı!

CHP’li Bulut: Bayat ekmekten sonra bayat tatlı satışları başladı!
26 Mart 2022 09:46

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, şekere gelen son zamlardan sonra bayat tatlı satışlarının başladığını söyledi.

 
CHP’li Burhanettin Bulut, ekonomik krizin hayatın her alanında her kesimden vatan­daşı derinden etkilediğini söyledi. Adana’da unu mamuller satan esnafı ziyaret eden Bulut, şeker zamlarının ardından Adana’da bir pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL’den baya­tının ise 50 TL’ye satıldığını belirten Bulut, “Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan’da daha çok tüketilen ürünlerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazanı bile zehir etti” dedi.

 
Esnaf da vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirterek, “Simit eskiden garibanın yemeğiydi, şimdi alamıyorlar. Vatandaş 3 tane simidi kredi kartıyla alıyor. Eskiden bayatlamış mamullerimizi öğrenci yurtlarına gönderiyorduk. Şimdi fiyatları yarı yarıya düşürüyoruz ve satıyoruz ki zarar etmeyelim. Yoksa hepten zarar yazacak. Girdi maliyetleri 3 kat arttı. Çeşitleri de düşürdük. Unu, şekeri, yağı kiloyla alabiliyoruz. Eskiden 18 lt Ayçiçek yağı alırdık, şimdi günü birlik 5 litre alabiliyoruz” dedi.