CHP’li Bülbül: İktidarın vatandaşlık yasası ülkeyi adeta suç mahalline çevirdi!

CHP’li Bülbül: İktidarın vatandaşlık yasası ülkeyi adeta suç mahalline çevirdi!
14 Mart 2024 12:54

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Türkiye’de yakalanan suç örgütü liderleri ile yabancı suç örgütü liderlerine vatandaşlık verilmesi şeklindeki hatalı uygulamaları Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Türkiye’de uluslararası çete liderlerinin ve uyuşturucu baronlarının yakalanması ile kırmızı bülten kapsamında aranan suç örgütü liderlerinin Türk vatandaşlığı alması haberlerinin kamuoyuna yansımasına değinen CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, iktidarın vatandaşlık yasasının ülkeyi adeta suç mahalline çevirdiğini ve bu olaylar sebebiyle Türkiye’nin uluslararası alanda itibarının zedelendiğini belirtti.
CHP’li Bülbül bu doğrultuda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

 
SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİNE KAMU GÖREVLİLERİNİN YARDIM ETTİĞİ DOĞRU MUDUR?

 

 
CHP’li Bülbül, İçişleri Bakanı’na verdiği soru önergesinde şunlara değindi:

 

 
Türkiye’de uluslararası çete liderlerinin ve uyuşturucu baronlarının yakalanması ile kırmızı bülten kapsamında aranan suç örgütü liderleri ve üyelerinin Türk vatandaşlığı alması kamuoyuna yansımaktadır. Ayrıca, Türkiye’deki vatandaşlık alımı işlemlerinde kamu görevlilerinin; çete liderlerine, örgüt üyelerine ve uyuşturucu baronlarına vatandaşlık alımı esnasında yardımda bulunduğu iddiası bulunmaktadır.

 

 

CHP’li Bülbül’ün verdiği önergede Bakan Yerlikaya’ya yönelttiği sorular şöyle;

 

 

1. Son beş yıl içerisinde yıllara göre Türkiye’de kaç çete lideri, uyuşturucu baronu ve suç örgütü lideri yakalanmıştır? Bu kişilerle ilgili yapılan yasal işlemler nelerdir?

2. Göreve geldiğiniz 2023 Haziran ayından itibaren yapılan operasyonlar kapsamında yakalanan yabancı uyruklu kişi sayısı kaçtır?

3. Ülkemizde yakalanan yabancı uyruklu suç örgütü liderleri ve üyelerinin kaçı hakkında kendi ülkesinin ve/veya dış ülkenin iade talebi bulunmaktadır?

4. Yabancı suç örgütü liderlerine vatandaşlık alımı esnasında yardımda bulunan kamu görevlerinin olduğu iddiası gerçeği ne kadar yansıtmaktadır? İddialar doğru ise bu kişiler ile ilgili ne tür işlem yapılmış mıdır?