CHP’li Bülbül, 3 aydır maaşlarını alamayan işçileri yalnız bırakmadı!

CHP’li Bülbül, 3 aydır maaşlarını alamayan işçileri yalnız bırakmadı!
7 Mart 2024 06:48

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın-Denizli Otoyolu inşaatında çalışan 100’den fazla işçinin maaşlarını alamadıkları sebebiyle işi durduran emekçilerle bir araya geldi.

 

 

Fernas Şirketler Grubu’nun alt markası olan Fernas Otoyol İşletmesi A.Ş’nin yapım ve işletme sürecini üstlendiği Aydın-Denizli Otoyolu’nda Yenipazar Hamzabali bölümünde çalışan 100’den fazla işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle çalışmaları durdurup yolu kapattı.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, işçileri iş bırakma eyleminde yalnız bırakmadı. İşçilerle birlikte açıklama yapan CHP’li Bülbül emekçilerin alın terinin verilmesini, haklarının gasp edilmemesini söyledi.
CHP’li Bülbül’ün açıklaması şöyle:
Getirmiş olduğunuz yap-işlet-devret modelinin sonuçları ortadadır. Evine ekmek götürebilmek için Türkiye’nin dört bir yanından kalkıp gelen emekçi kardeşlerimiz üç aydır maaş alamıyor. Şirket sahipleri gün be gün cebindeki paraları katlayıp işçinin üç kuruş parasının hesabını yaparken, işçilerimiz gün sonu evine götüreceği ekmeği düşünüyor. Hani, bu mu sizin “işçiyi düşünüyoruz” söyleminiz? İşçiyi nasıl düşünüyorlar burada görüyoruz. İşçileri; alın terini ezdirerek, patronlardan taraf olarak, işçinin cebindeki üç kuruş paraya göz dikerek, yasal haklarını çiğneyerek düşünüyorlar. İnsan onuruna yakışmayan koşullarda çalıştırarak düşünüyorlar. Buradan emekçi kardeşlerimiz ile birlikte hem iktidara hem de alın terine göz diken şirket sahiplerine sesleniyoruz: İşçinin, emekçinin hakkını derhal verin ve bu haksızlığı ortadan kaldırın. İşçilerimiz haklarını alana kadar bu işin takipçisi olacağız.

 

 

İşçi eylem1

İşçi eylem2

işçi eylem3

işçi eylem4

İşçi eylem4