CHP'li Başkan Akaydın Antalya'da halkla böyle iftar açtı

CHP'li Başkan Akaydın Antalya'da halkla böyle iftar açtı
10 Temmuz 2013 16:35

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın ilk gününde 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. Kapalı Yol’da kurulan iftar sofrasına Başkan Akaydın da katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Ramazan ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlk iftar sofrası, ‘Kapalı Yol’ olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde Khan Otel önünde kuruldu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Ramazanın ilk gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

DAYANIŞMA GÜNLERİ

Vatandaşlarla  sohbet edip halka hitap eden Başkan Akaydın, “Tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutluyorum. Mısır’da, Lübnan’da ve Taksim Gezi Parkı’nda aramızdan ayrılan bütün Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Allah Müslüman alemine böyle kötü günler yaşatmasın diliyorum. Bu günler sevgi, dostluk, kardeşlik ve dayanışma günleridir. Allah Türk milletini zalimin zulmünden korusun. Ramazanda nice güzel günler diliyorum” dedi.


KUMANYA DAĞITILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Otogar, Şarampol Kapalı Yol ve Doğu Garajı bölgesinde de vatandaşlara kumanya dağıttı. Ayrıca camilerde de lokma dağıtımı yapıldı. Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından incelenerek gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edilen kişilere de gıda paketi yardımı yapılıyor. Engelli ve evde bakıma muhtaç ve hasta kişilerin evine de her gün sıcak yemek götürülüyor.

ŞENLİKLER MEHMET ERDEM’LE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği Ramazan Şenliği, Karaalioğlu Parkı’ndaki orta miradorda başladı. Şenliklerin ilk gününe Başkan Akaydın da katıldı. Vatandaşlar şenliklerin ilk gününe yoğun ilgi gösterdi. Ramazan şenlikleri kapsamında ilk konseri ünlü sanatçı Mehmet Erdem verdi. Mehmet Erdem, söylediği şarkılarla Antalyalılara unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı.

RAMAZAN NOSTALJİSİ YAŞANACAK

Başkan Akaydın da Mehmet Erdem’in konserini izledi. Mehmet Erdem’e teşekkür eden Başkan Akaydın, vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Sahne performansı ile büyük beğeni toplayan Mehmet Erdem, ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri’nde, Aydilge, Hakan Aysev-Ümit Zileli, Niran Ünsal, Levent Yeğenoğlu, Sütlü Kakao gibi birbirinden ünlü isim ve gruplar konserler verecek. Hacivat-Karagöz, animatörler, ateşbazlar ve hokkabazlar Ramazan nostaljisi yaşatacak. Ayrıca sema gösterisi, fasıl, animasyon ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. Antalyalılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatacak şenlikler her akşam 20.30’da başlayacak.