CHP’li Barut: Borç dağı büyüyor, iktidar seyrediyor!

CHP’li Barut: Borç dağı büyüyor, iktidar seyrediyor!
1 Mart 2024 08:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te derinleşen ekonomik krizin sorumlusu AKP iktidarına sert sözlerle yüklendi. Türkiye ekonomisinin çöktüğünü, dış borcun 500 milyar dolara yükseldiğini anlatan Barut, “İnsanlarımızın bankalara olan borçları 2 trilyon 849 milyar lira oldu. İcralık dosya sayısı 21 milyon 502 bine yükseldi. Borç dağları büyüyor, açlık ve yoksulluk yükseliyor, iktidar ise seyrediyor” dedi.

 

 

“BORÇ REKORU KIRILDI”

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunlara değinip somut verilerle acı gerçeklere dikkat çeken Ayhan Barut, “AKP iktidarı ülkeyi yönetemiyor, ekonomik krizi büyütüyor. Olan ülkemize ve yurttaşlarımıza oluyor. Ve artık ocaklar sönüyor. Bu yıl sonuna dek ödenmesi gereken dış borç miktarı 226.6 milyar dolarla rekor kırdı. Türkiye’nin toplam dış borcu 500 milyar dolar civarında” diye konuştu.

 

 

“YURTTAŞLAR İCRAYLA BOĞUŞUYOR”

 

 

Ekonomik tablonun ‘çöküş’ göstergeleriyle dolu olduğunu bildiren Ayhan Barut, “Dolar kuru neredeyse 32 liraya ulaştı, Euro 34 liraya yaklaştı. Döviz kurundaki her bir liralık artış ülkemiz borcunu 500 milyar lira arttırıyor. İnsanlarımızın bankalara olan borçları 2 trilyon 849 milyar lira oldu. İcralık dosya sayısı 21 milyon 502 bine yükseldi. Çekin elinizi cebimizden, düşün yakamızdan” şeklinde konuştu.