CHP’li Aydos: Parti örgütü ayağa kalkmalı, parti içi demokrasi yeniden başlamalı

CHP’li Aydos: Parti örgütü ayağa kalkmalı, parti içi demokrasi yeniden başlamalı
10 Ekim 2023 07:30

CHP Ankara kurultay delegesi ve Parti Meclisi Üyesi adayı Hakkı Aydos, CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ı öncesinde yaptığı açıklamada CHP’nin kurucu ayarlarına tekrar dönmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

 

 

CHP Ankara kurultay delegesi ve Parti Meclisi Üyesi adayı Hakkı Aydos, CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ı öncesinde parti içi demokrasi çağrısı yaparak ‘tek adam dönemi sona ermeli’ dedi. Aydos, “Parti Meclisi’nin yetkilerini devretme dönemi sona ermeli” çağrısında bulundu.

r3

Manisa, Denizli, Isparta ve Ordu il kongrelerine katılan CHP Ankara kurultay delegesi Hakkı Aydos, CHP için demokrasi çağrısı yaptı.

r2

Aydos, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu ayarlarına dönmesi gerektiğini vurguladı.

r1

 

Aydos şu açıklamayı yaptı:

 

 

Esas olarak sosyal demokrat partiler kanat partilerdir. Yani; partimin sağ ve sol kanatları vardır. Bu kanatlar, partide politika üretirler.

 
Bu hususta, partiyi dinamik tutar, partiyi her zaman ülkenin gündeminde tutar ve gelecek itibariyle geniş kitlelerin umudu haline gelir ve iktidarın alternatifi olarak geniş kabul görür.

Bende siyasi görüşlerim itibariyle, parti içinde kendimi hep partinin ‘sol kanadı’ içinde görürüm. Hep , ülkenin üniter yapısını önceleyen ulusalcı, Atatürkçü ve cumhuriyetin temel değerlerine bağlı hissederim.

Geldiğimiz bu süreçte partimizin halkımıza dokunan ve vatandaşın derdine derman olacak politikaları üretmesinden yanayım.

Parti vesayet siyaseti yaparak siyaseti, bölgesel olarak bazı partiler üzerinde yürütemez.

Esas olarak kendi politikaları üzerinde partiyi büyüterek iktidar alternatifi haline getirebilir.

Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün benim 2 büyük eserimden biridir dediği partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne bakıldığında ise Deniz Baykal zamanında başlayan şuanda daha da aşırıya kaçan sağ düşünceden gelen kişilere partimizin en üst organlarında görev verilmiş, milletvekili yapılmışlardır.

Bu düşünceden gelen kişilerin partimize kişisel olarak bir faydaları olamamasıyla beraber partimizin siyasi kısırlaşmasında büyük rol oynamış ve partimizi politika üretemez duruma getirmişlerdir.

Siyasi partiler politikalarla büyür, yığınsallaşır ve iktidarın alternatifi haline gelir.

Partimiz uyguladığı bu hatalı, ağır siyaset kusurları nedeniyle halkımıza umut olmaktan çıkmak üzere bu süreci tersine çevirmek için parti örgütümüz yeniden ayağa kalkarak örgütsel ve yapısal sorunları hızlı bir şekilde çözüp partimizi ayağa kaldırarak geniş kitlelerin umudu haline getirmemiz gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partimiz kurucu ayarlarına mutlaka ve mutlaka geri dönmek zorundadır.

38. Olağan Kurultay’da seçilecek olan Parti Meclisi ve hemen ardından gerçekleşecek olan tüzük kurultayının ardından partimiz güçlü genel sekreterlik sistemine geçerek tek adam yönetimine son vermelidir.

Parti Meclisi’nin yetkilerini devretme dönemi sona ermeli ve parti içi demokrasi yeniden başlamalıdır.

Biz partinin sol kanadı olarak önce demokratik tüzük kurultayının daha sonra da büyük kurultayının yapılmasının partinin çıkarlarına daha uygun olduğu düşüncesinden yanaydık. Parti Meclisi tam tersine kararlar aldı.

Umudumuzu kaybetmiyoruz…

Partimiz 38. Olağan Kurultay’ın ardından yeni, dinamik Parti Meclisi ve örgütüyle bir bütün olarak yerel seçimlerde en büyük başarıyı sağlayacaktır.

Sevgi ve saygıyla…