CHP’li Antmen’den muhtarların Covid -19 aşısı olması için kanun teklifi!

CHP’li Antmen’den muhtarların Covid -19 aşısı olması için kanun teklifi!
14 Nisan 2021 12:35

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Muhtarların Koronavirüs aşısı olması için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi.

 

 

Antmen, Muhtarların da aşı uygulanacak grup sıralamasında birinci aşamada yer alması gerektiğini ifade ederek Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nda değişiklik yapılmasına için kanun teklifi verdi.

 

 

Dünya geneline yayılan Korona virüs (COVID-19) salgınının Türkiye’deki ilk tespit edilen vakasının Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart 2020’de açıklandığını ve o tarihten 12 Nisan 2021 tarihine geçen süredeki vaka sayısının 3.903.573, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 34.182 olduğunu belirten Antmen “Ancak pandemi sürecinde dahi vatandaşlarla iç içe yaşayan ve çalışan muhtarlar öncelikli gruplar içerisinde yer almamaktadır. Muhtarlar, mahalledeki birçok konuyu takip etmekte, yerinde incelemekte ve bu nedenle Covid-19 riski ile her an karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle muhtarların riskli grupta tanımlanması ve Covid-19 aşısı olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.