CHP’li Antmen, PTT sürgünlerini Meclis gündemine taşıdı!

CHP’li Antmen, PTT sürgünlerini Meclis gündemine taşıdı!
5 Kasım 2021 13:05

KESK’e bağlı Haber-Sen çalışanlarına yönelik PTT Başmüdürlüklerince yapılan baskı Meclis Gündemine taşındı.

 

 

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde demokratik ve hukuki sınırlar içerisinde sendikal faaliyetler yürüten Haber-Sen üyelerine yoğun bir şekilde baskı yapıldığını belirterek “Haksız ve hukuksuz yapılan bu baskı, sindirme ve sürgün politikaları günden güne artmaktadır” dedi.

 

 

Mersin’de sendika üyelerinin PTT Başmüdürü Kaan Uysal tarafından yoğun biçimde ayrımcılığa uğradığını belirten Antmen “Silifke PTT Merkez Müdürlüğünde görev yapan Haber-Sen işyeri temsilcisi Bülent Yasin Bal evinden 1250 kilometre uzaklıkta Ardahan Hanak’a, Gürcistan sınırına sürgün edilmiştir. İki çocuk babası olan Bülent Yasin Bal’ın aile düzeni hedef alınmaktadır. Yine Mersin PTT Başmüdürü Kaan Uysal tarafından sendika üyesi Mehmet Tanrıverdi, çalıştığı Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğünden Tarsus Posta Dağıtım Müdürlüğüne sürgün edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

 

 

 

– Başta Mersin olmak üzere tüm ülkeden yaşanan ve kanunlara uygun olmayan il içi geçici görevlendirme ve atamalarla ilgili ‘tayin’ adı altında yapılan bu sürgün politikasına neden dur demiyorsunuz? Konuyla ilgili PTT Başmüdürlüğüne yönelik idari ve hukuki soruşturma açılmamasının gerekçesi nedir?

– Mersin PTT Başmüdürü Kaan Uysal tarafından baskı altına alınmaya çalışılan Haber-Sen üyelerine reva görülen bu zulme bakanlık olarak neden ses çıkartmıyorsunuz? Bu sessizlik; bu baskı, sürgün ve yıldırma politikalarına ortak olmak demek değil midir?

–Kanuna ve ilgili mevzuata aykırı şekilde sürgün edilen Haber-Sen üyeleri Bülent Yasin Bal ve Mehmet Tanrıverdi’yle ilgili alınan bu haksız karardan ne zaman dönülecektir? Konuyla ilgili olarak herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?

– Türkiye’de son 2 yılda PTT içerisinde Haber-Sen üyesi olduğu gerekçesiyle kaç kişi tayin adı altında sürgün edilmiştir? Bu kararlarla ilgili açılan dava sayısı kaçtır? Bunların akıbeti nedir?