CHP’li Antmen: Avukatlar, AKP iktidarında tehlikede!

CHP’li Antmen: Avukatlar, AKP iktidarında tehlikede!
25 Ocak 2022 11:00

Mersin’de 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle adliye önünde açıklama yapmak isteyen avukatlara polis sert şekilde müdahale etti. Eski Mersin Barosu Başkanı, şu anda CHP Mersin Milletvekili olan Alpay Antmen yaşananlara sert tepki gösterdi. Antmen “Saray iktidarında avukatlar; tehlikedeki avukatlar gününde dahi tehlikede. AKP iktidarı bu görüntülerle bir kere daha tarihe kara bir leke olarak geçti. Bakanlar adeta cadı avına başladı” dedi.

 

 

 

Savunma hakkının yok edildiğini, tek adam rejiminin sistematik olarak faşizme evrildiğini, yasaların yerini kanunsuzluğun aldığını belirten CHP’li Vekil “Başta Avukatlar, hukukçular olmak üzere ülkede özgürlük, adalet ve eşitlik isteyen herkes tehlikede. Kadınlar tehlikede, gençler tehlikede, gazeteciler tehlikede. Bugün aynı zamanda aydın gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıldönümü. Aynı zamanda halkla devleti barıştıran emniyet müdürümüz Gaffar Okkan’ın da suikasta uğramasının yıldönümü. Karanlık bir gün. AKP, bu karanlık günü yaptığı bu saldırılarla daha da kararttı” dedi.

 

 

Darbe dönemleri dahil Türkiye’nin hukuk tarihinin hiçbir evresinde, avukatların bu denli tehlikede olduğu bir zamandan geçmediğini ifade eden Alpay Antmen “Avukatlar yargının en önemli sac ayaklarından birisidir. Hukukun olmazsa olmazlarıdır. Şu anda diktatörün saray rejimi altında tehdit ediliyor, darp ediliyor, tutuklanıyor ve maalesef öldürülüyorlar. Çünkü avukatlar insan hakkı ihlallerine, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı mücadele veriyor. Bu mücadeleden rahatsız olan AKP iktidarı da avukatlara karşı mücadele veriyor. Savunmayı savunacağız, hukukçuları bu karanlığa bırakmayacağız. Çok açık söylüyorum; bir tarafta kadınları, gençleri, insan haklarını, demokrasiyi savunanlar var; diğer taraftan da faşist istismarcılar var. Bu taraflar da bellidir” dedi.

 

 

SADECE HUKUKU DEĞİL HUKUKÇULARI DA YERLERDE SÜRÜDÜLER

 

 

Alpay Antmen açıklamasına şu şekilde devam etti: “Yargının bağımsız olduğundan ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hakim olduğundan söz edemeyiz. Daha kısa süre önce ‘Yargının itibarı yerlerde sürünüyor’ sözleri bizzat yargının üst düzey temsilcileri tarafından ifade edilmişti. Sadece yargı değil, yargı mensupları da yerlerde süründürülüyor. AKP iktidarı faşizan bir kafayla hukuku da hukukçuları da yerlerde sürüdü.

 

 

BAKANLAR CADI AVCISI OLDU

 

 

Adalet ve İçişleri Bakanları başta olmak üzere tüm saray bürokrasinin cadı avcıları olduğunu öne süren CHP’li Vekil “Ortaçağ’da masumları iftira ile avlayan cadı avcıları vardı. Bugünün cadı avcıları da sarayın bakanları. Ülkede adalet, demokrasi, ekonomi iflas etti. Bu bakanlar ise tek adama yaranmak ve koltuklarını korumak adına cadı avcılığına başladılar. Birisi bir sanatçıyı hedef gösteriyor, öbürü bir gazeteciye saldırıyor, diğeri avukatları ezmeye kalkıyor. Bu Ortaçağ kafasını da bu cadı avcılarını da ait oldukları yere, tarihin karanlık sayfalarına göndereceğiz. AKP iktidarında kimse güvende değil. İlk seçimde bu cadı avcılarını gönderecek ve herkesin güvende olmalarını hukuk içerisinde sağlayacağız” dedi.