CHP’li Alçın 11. Asliye Ceza Mahkemesinde savunma yaptı

CHP’li Alçın 11. Asliye Ceza Mahkemesinde savunma yaptı
17 Ocak 2014 09:56

DİSK ve bağlı sendikaların Eylül 2013’te TBMM’nde görüşülmekte olan sendika yasasına karşı yaptığı basın açıklamasına, polisin saldırısı düzenlemesi sonucu çıkan olaylarla ilgili olarak, ‘Toplantı ve Gösteri’ Kanununa muhalefet etmek suçuyla açılan davanın duruşması bugün yapıldı.

 

11. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün yapılan duruşmada sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve diğer sendikaların Genel Başkanlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş’e bağlı Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş’in de bulunduğu sanıkların savunmaları alındı.

 

11

 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Basın açıklaması için orada bulunuyorduk. Polis uyarı yapması gerekiyordu bu uyarıyı yapmadan bize saldırdı. Biz şiddet uygulamadık. Polis bize doğrudan saldırı düzenledi. Polise direnmedik.Asıl biz polislerden şikayetçiğiz’’ derken, Hüseyin Ateş de, “Basın açıklamasına katılmak için Akay Kavşağında yürüyorduk. Polis bizi engelledi. Biz saldırmadık, direnmedik. Polis bize saldırdı’’ şeklinde savunma yaptı.

 

İl Başkanımız Zeki Açın, yaptığı savunmasında “CHP Ankara İl Başkanıyım. Görevim bu tür eylemlere katılarak, demokratik kitlelerin haklı davalarına destek vermektir. Biz yasal ve demokratik hak arayışlarının yanında yer alarak, çalışmalarının içinde bulunuyoruz. İl Başkanı olarak zaten benim görevim budur. Bu suç ise sık sık burada oluruz. Ben suç işlemedim Beraatımı istiyorum’’ şeklinde savunmasını yaptı.

 

CHP Genel Başkanı ve Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya da, “Basın açıklaması için Türk-İş binasının önünde bulunuyorduk. Türk-İş Başkanlar Kurulu üyesi olmam sebebiyle hep beraber oradaydık. Sendikalar yasasında yapılmakta olan değişikliğin olumsuzluklarını kamuoyuna anlatmak için basın açıklamasını yapacaktık. Ancak polis engelledi. Basın açıklaması yapmamız anayasa ve yasalara uygundu. Suç işleyecek bir davranış içinde bulunmadık. Polise mukavemet etmedik. İşçiler hiçbir zaman polise saldırmaz. Hep polisler saldırır.’’ Diyerek savunmasını tamamladı.

 

Dava, diğer sanıkların savunmalarının alınması için Mart ayına atıldı.

 

 

028