CHP’li Alban: Uyardık ama dinlemediler!

CHP’li Alban: Uyardık ama dinlemediler!
14 Haziran 2021 12:18

Önceki gün Yatağan İlçesi’nde öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur nedeniyle İnönü Bulvarı’nda bulunan birçok iş yerini su bastı.

 

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, uzun yıllardır yapımı gündemde olan İnönü Bulvarı’nda yenileme çalışması yapılmış, bulvar yenilenmişti.

 

 

PROJEYİ YANLIŞ YAPTILAR

 

 

Bulvarın yenileme çalışmasını, geçen yıl Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Meclis gündemine taşıyan Alban, su baskını sonrası eleştirilerine sosyal medyadan devam etti.

Alban, mecliste yaptığı konuşma ve su baskınının görüntüsünü yayınlandığı paylaşımda, “Geçen yıl Meclis’te Ulaştırma Bakanı’nı Yatağan’ın içinden geçen bulvarla ilgili uyardım. Bu bulvarın yapım planı yanlış, siyasilerin arsalarına, benzinliklerine, iş yerlerine göre yollar yapılıyor. Plan yanlış ve sorunlu, bu yolun planını değiştirin” dedim. Uyardım ama dinlemediler. Yağmur yağdı, plansız yaptıkları yolun durumu bu hale geldi” dedi.

 

 

ESNAF TEPKİLİ

 
CHP’li Alban’ın paylaşımına destek veren bölge esnafı da yolun yeni halinin kendilerine sorulmadan, görüşleri alınmadan projelendirildiğini belirtti.
İş yerlerinin hesaba katılmadan yolun eğiminin yanlış hesaplandığını, yaz aylarında bile bu tür su baskınları olursa, sonbahar ve kış aylarını düşünmek bile istemiyoruz diyen esnaf, Ulaştırma Bakanlığı’na tepki gösterdi.

 

 

r1

r2