CHP’li Akay: Belenköy TOKİ konutlarında sorunlar diz boyu, çözecek muhatap yok!

CHP’li Akay: Belenköy TOKİ konutlarında sorunlar diz boyu, çözecek muhatap yok!
7 Mart 2024 10:01

CHP Karabük örgütü, Karabük Milletvekili Cevdet Akay ile birlikte Belenköy TOKİ konutlarınızda yaşayan site sakinlerini ziyaret etti, yaşanan sorunlara kulak verdi.

 

 

Karabük Merkez’e bağlı Belenköy Mahallesi’nde bulunan TOKİ Konutlarını ziyaret eden Karabük Milletvekili Cevdet Akay, site sakinlerini dinleyerek yaşanan sorunları tek tek not aldı.

 

 

 

Yollar Çöküyor, Kanalizasyon Kokusunda Nefes Alınmıyor

 

 

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, İl Başkanı Vedat Yaşat, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclisi Üyesi Adayları ve parti örgütüyle birlikte Merkez’e bağlı Belenköy TOKİ Konutlarını ziyaret ederek site sakinlerinden yaşanan sorunları dinledi ve sorunları yerinde inledi.

 

 

Yaşanan sorunlar hakkında konuşan Milletvekili Akay, “Belenköy Mahallesi TOKİ Konutlarında aşağı yukarı 55 blok, 1.100’ün üzerinde de daire var. Açılıştan bu yana buranın bazı problemleri var ve bu problemler bir türlü giderilememiş. Biz bu sorunları bir kez daha dile getiriyoruz ki yetkilileri ikaz edelim ve bu sorunlar bir an önce giderilsin. Yaklaşık 7-8 blokta kanalizasyonla ilgili problem var, kokular evin üst tarafına doğru geliyor. Buradaki hemşehrilerimizin bu koku içerisinde yaşaması, hayatlarını devam ettirmesi çok zor. Yollarda çatlaklar ve kaymalar var, burası bir kayma var. Bu kaymanın da bir an önce giderilmesi gerekir.

 

 

Vatandaşlarımız Bu Zor Şartlarda Yüksek Tutardaki Aidatları Nasıl Ödesin?

 

 

Burası Emlak Konut tarafından yapılmış. Site yönetimi de şu an Emlak Konut tarafından yönetilmekte. Aidatlar çok pahalı. Altı ay içerisinde yüzde 100’ün üzerinde artış olmuş, aidatlar 650 liraya yükselmiş. Emekli kentiyiz. Emeklimizin durumu, işçimizin durumu, esnafımızın durumu belli. 10 bin lirayla geçinmeye çalışıyorlar. 650 liralık aidatı Karabük’te, bu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz nasıl ödesin?

 

 

Sorunların Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız

 

 

Buradaki sorunları kim giderek giderecek o da belli değil. Karabük Belediyesi mi giderecek yoksa Emlak Konut Yönetimi mi giderecek? Belediyenin de emlak konutunda üstüne düşüren görevi yerine getirmesi lazım. Getirilmezse, Karabük Belediyesi’ni aldığımızda, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl yapıldığı hep birlikte göstereceğiz. Hep beraber el birliğiyle, birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunun giderilmesini sağlamak lazım. Yaşanan sorunları ilgili yerlere iletecek ve sorunlar çözülünceye kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.