CHP'li Ağbaba'dan Erdoğan'a: 'Samimiysen Kürecik'teki Radar Üssü'nü kapat'

CHP'li Ağbaba'dan Erdoğan'a: 'Samimiysen Kürecik'teki Radar Üssü'nü kapat'
23 Kasım 2012 15:57

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ İlçesi’nin Kürecik Beldesi’nde kurulan NATO Radar Savunma Üssü önünde partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan’ın Kürecik’teki üs konusunda halkı kandırdığını öne süren Ağbaba, “Burası bir NATO üssü değil, burası ABD- İsrail savaş üssüdür” dedi. Ağbaba, hükümete, “Madem mazlumların yanındasınız, madem samimisiniz, madem katillere karşı çıktığınızı iddia ediyorsunuz bu kalkanı kapatın o zaman” diye seslendi.

 

 

CHP Milletvekili Ağbaba, beraberinde kalabalık bir partili grup ve çevredeki köylerin muhtarları ile birlikte, sisli ve yağmurlu bir havada NATO Radar Savunma Üssü önüne geldi ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak üste görevli Türk askerleri, partililerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyince kısa süreki gerginlik yaşandı. Bir süre görevli komutanlarla görüşen Ağbaba, izin verilse de verilmese de üssün bulunduğu tepeye kadar çıkıp basın açıklamasını yapacağını belirtti. Ağbaba kendisini engelleyen askerlere, “İşte emperyalizm bu. Kendi ülkende, kendi topraklarına giremiyorsun. Bundan sonrası Amerikan toprağı sanırım. İşte emperyalistlerin istedikleri tam bu. Bizi Türk askerleri ile karşı karşıya getiriyorlar. Bizi evlatlarımızla karşı karşıya getirmek istiyorlar. AKP’nin yaptığı şey ortada” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Üzerinde ‘Füze Kalkanına Hayır’ yazılı yelek bulunan Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve bazı AK Parti’li milletvekillerinin NATO Radar Savunma Üssü konusunda halkı yanıltmaya yönelik açıklamalar yaptığını savundu. Ağbaba, “Öncelikle şunu belirtmek gerekir; Burası bir NATO üssü değil, burası ABD-İsrail savaş üssüdür. Başbakan açıkça halkı kandırmaktadır” dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ı ABD ile birlikte İsrail’i korumak için füze radar sistemini kurmakla suçlayan Ağbaba, “Bir yandan İsrail’i koruyacaksınız, bir yandan da Filistinli mazlumların başında gözyaşı dökeceksiniz. Bunun adı; Kurtla yiyip, kuzuyla meleşmektir” diye konuştu.