CHP’li Adıgüzel paylaştı: Sokağa çıkma yasak, ağaç kesmek, hayvan öldürmek serbest!

CHP’li Adıgüzel paylaştı: Sokağa çıkma yasak, ağaç kesmek, hayvan öldürmek serbest!
3 Mayıs 2021 09:12

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’ne yapılacak olan taş ocağına karşı çıkan köylülere destek vermek amacıyla bölgeye giden CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, iki gün önce balık tuttuğu derenin iş makineleri tarafından yok edildiğini söyledi.

 

 

Rize’nin İşkencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı amansız bir mücadeleye giren bölge halkına destek veren CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, vadiye giderek köylüleri ziyaret etti.

Taş ocağı için yol çalışması yapan iş makinelerinin verdiği tahribatı yerinde gören Adıgüzel, vadide ki doğal yaşama dikkat çekmek için derede alabalık tuttu. Daha sonra da balığı suya saldı. Adıgüzel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, balık tuttuğu derenin şirket tarafından yok edildiğini söyledi.

 

 

DERE TAŞLARLA DOLDU

 

 

İki gün sonra derenin yok edilmesine tepki gösteren Adıgüzel, “Sokağa çıkma yasak. Ağaç kesmek, hayvan öldürmek serbest. Sizin hayata saygınız yok. İnsana saygınız yok. Yaşayan her şeye düşmansınız. İki gün önce berrak suları ve kırmızı benekli alabalıkları ile bu güzelim dereyi taş ile doldurdular. Kuşların yuvalarını bozdular. İki gün önce doğa nöbetimizde kırmızı benekli alabalık varlığını göstermek için bir tane tutup geri saldığımız bu dereyi iş makineleri ile taşla doldurdular. Balıkların yuvalarını yıktılar, yollarını kapattılar. Allah da sizi bildiği gibi yapsın” dedi.

 

 

 

11

22