CHP'li Acar'dan Faruk Çelik'e zor sorular

CHP'li Acar'dan Faruk Çelik'e zor sorular
3 Ocak 2013 12:18

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Antalya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nde özel hastanelerin faturalarını inceleyen doktorlara yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı.
 
Acar,  “Özel hastane faturaları için İl Müdürünü arayan Bakan kim? Faturaları inceleyen doktorlar neden sürülüyor?” diye sordu.

CHP’li Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede,  Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol’un,   Antalya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nde çalışan hekim komisyon üyelerine  31.7.2012 tarihinde yaptığı toplantıda ağır tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu, bu durumun doktorlar tarafından şikayet konusu yapılmasının ardından da doktorlara yönelik baskıların gündeme geldiğine dikkat çekti.

Bir çok doktorun görev yerinin değiştirildiğini, SGK İl Müdürlüğü’nce uygulanan disiplin cezalarının Antalya İl Disiplin Kurulu’nca kaldırılmasına karşın doktorların il dışına atamalarının yapıldığını belirten Acar, “Baskılar, fatura incelemesi yapan hekimlerin  faturalarda kesinti yapmamaları ve yapılmış olan kesintilerin de ödenmesinde hastanelere sorun çıkarılmamasına yöneliktir. SGK İl Müdürü’nün hakaretlerine ve müdahalelerine rıza göstermeyen kamu görevlisi doktorların, mesleki, aile ve sosyal yaşamlarının alt üst edildiği bir sürecin yaşanması, Antalya kamuoyunda kaygı yaratmıştır” dedi.

Doktorların SGK İL Müdürü Selim Erol hakkındaki şikayeti ile ilgili ne işlem yapıldığı konusunda bilgi isteyen Acar, şikayet işleminin ardından komisyonda görev alan kaç doktorun görev yerinin değiştirildiğini, kaç doktor hakkında soruşturma açıldığını sordu. Acar, “Görev yeri değişikliklerinin gerekçesi nedir? Hangi doktor nereye atanmıştır? Fatura kontrol komisyonu üyelerinin ilçelerde yapabilecekleri bir görev bulunmadığı halde neden süresiz olarak ilçelere atanmıştır? İl Müdürlüğü’nce verilen disiplin cezalarının ne kadarı Antalya İl Disiplin Kurulu’nca kaldırılmıştır? Baskı ve hakaretleri kabullenmeyen kamu görevlisi doktorların, soruşturmalara uğratılması, görev yerlerinin istekleri dışında değiştirilmesi, başka illere atanmaları, sağlıklı bir kamu yönetimi uygulaması mıdır?” dedi.

-BAKAN TELEFONU-  

Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nde işlerin durma noktasına geldiğine dikkat çeken  Acar, Bakan Çelik’e şu soruları yöneltti:

“Kamu yöneticilerinin, çalışma arkadaşlarını aşağılama, onlara hakaret etme, sürmek gibi bir hakları var mıdır?  
   
Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde çalışmaları ve fatura incelemelerini durma noktasına getiren İl Müdürü ve Merkez Müdürlerinin görevlerine devam etmeleri uygun mudur?
   
Antalya’daki bir özel hastanenin fatura kesintileri ile ilgili olarak SGK İl Müdürü Selim Erol’u arayan Bakan kimdir? Bu konunun soruşturulmasını sağlayacak mısınız? Fatura kontrol komisyonunda çalışan hekimlerin yaptıkları incelemelere ve kesintilere Bakan ve İl Müdürünün karışma yetkisi var mıdır? Bakan ve İl Müdürünün görevi hastanelere yapılacak ödemeleri garantiye almak mıdır?”