CHP’li Loğoğlu: “Ortadoğu bugün dünden daha güvenli bir bölge”

CHP’li Loğoğlu: “Ortadoğu bugün dünden daha güvenli bir bölge”
24 Kasım 2013 13:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Cenevre’de İran’ın nükleer programıyla ilgili varılan anlaşmayla Ortadoğu’nun bugün dünden daha güvenli bir bölge olduğunu ifade ederek, “Cenevre anlaşması, İran ile Batı arasındaki yumuşamayı somut adımlara dönüştürmüştür. CHP, komşu İran halkının bu anlaşmanın arkasındaki desteğini takdirle karşılamaktadır” dedi.

 

Loğoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İran ile BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasındaki, İran’ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varıldığını anımsattı. Karşılıklı tavizler sonucunda Cenevre’de atılan bu adımın, tarafların önümüzdeki aylardaki tutum ve uygulamalarına bağlı olarak daha kapsamlı bir anlaşmanın ve kalıcı bir uzlaşının yolunu açabileceğini ifade eden Loğoğlu, “CHP, Cenevre anlaşmasını bölgemizin huzur, güvenlik ve istikrarı bakımından olumlu ve umut verici bir gelişme olarak görmektedir. Bölgemizin istikrarı için kilit öneme sahip İran’ın hak ve beklentilerinin karşılanması ve Batılı ülkelerin kaygılarının giderilmesi yolunda mesafe alınması uluslararası istikrar ve bölgemizin güvenliğine katkıda bulunacaktır” dedi.

 

Ortadoğu’nun her türlü kitle imha silahından arınması ve nükleer teknolojinin barışçıl amaçlarla kullanılmasının bütün dünya halklarının yararına olduğunu belirten Loğoğlu, şöyle devam etti:

 

“Cenevre anlaşması hakkında hem taraflarca, hem üçüncü çevrelerce farklı değerlendirme ve yorumlar yapılacak olması biraz işin doğası gereği olup atılan adımın değer ve anlamını değiştirmemelidir. Tarafların Cenevre’de vardıkları anlaşma neticesinde, Ortadoğu bugün dünden daha güvenli bir bölgedir. Cenevre anlaşması, İran ile Batı arasındaki yumuşamayı somut adımlara dönüştürmüştür. CHP, komşu İran halkının bu anlaşmanın arkasındaki desteğini takdirle karşılamaktadır. Partimiz, İranlı kardeşlerimizin güven, huzur ve refah içinde uluslararası topluma etkin katkıları yapacağına inanmaktadır.”