CHP’den iktidara: Tatlı su mücahidi oldunuz!

CHP’den iktidara: Tatlı su mücahidi oldunuz!
18 Aralık 2022 09:14

CHP’li Akif Hamzaçebi, İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen ceza için “Bu kararın arkasında iktidarın siyasi aklı değil, akılsızlığı vardır” dedi. CHP’li İlhan Kesici de “Geçme namert köprüsünden su aparsa seni, yatma tilki gölgesinde, koy aslan yesin seni” dedi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza için, “Bu kararın arkasında iktidarın siyasi aklı değil, akılsızlığı var” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de “Buna benzer hallere tenezzül edenler için ünlü ozanımızın deyişi vardır; Geçme namert köprüsünden su aparsa seni, yatma çakal yatağında aslanlar yese seni/geçme muhannet köprüsünden, koy sular götürsün seni, yatma tilki gölgesinde, koy aslan yesin seni… Tilkinin gölgesinde yatmanın anlamı yoktur” dedi.

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşan Hamzaçebi, “Erdoğan ‘Enflasyonun nedeni faizdir’ dedikçe maşallah, enflasyon yükseliyor. Bu politika sürerse ‘Bunlar iyi günlermiş’ diyeceğiz. 2002 yılında Romanyalı işçiler İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışıyordu. Burada ücretler daha iyi diye geldiler. 2002’de Romanya’da kişi başına gelir 2.114 dolar, bizde ise 3.617 dolar. Şimdi ise Romanya’da 14.795 dolar” dedi.

 

 

“TATLI SU MÜCAHİDİ OLDUNUZ”

 

Hamzaçebi, “Türkiye, servet dağılımında dünyanın en kötü ülkesi; en varlıklı yüzde 1’in elindeki servet toplam servetin yüzde 41’i. Bizden daha kötü olan Rusya ve Güney Afrika var, Erdoğan Türkiye’de serveti yeniden dağıttı, 5 araç kullandı: Kamu ihaleleri, banka kredileri, teşvikler, imar emsal uygulamaları, TMSF ve özelleştirme ihaleleri.

* Yetki istiyor ya, sakın ola ki bir daha vermeyin. Çıraklık, kalfalık, ustalık; şimdi ‘Ustabaşılık dönemim’ diyebilir. Sakın ola inanmayın. Mücahit gömleği giyerek yola çıktınız, gömlek değişip tatlı su mücahidi oldunuz” diye konuştu.