CHP’den gençlere çağrı!  ‘Hayırlı oylarınızı kullandıktan sonra….’

CHP’den gençlere çağrı! ‘Hayırlı oylarınızı kullandıktan sonra….’
13 Şubat 2017 17:05

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP’den gençlere önemli bir çağrı geldi.

 

 

 

 

CHP’de krtik MYK sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Merak edilen konulardan biri başkanlık teklifinin Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceğiydi.

Böke, kararın yarınki TBMM Grup Toplantısı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna duyurulacağı bilgisini paylaştı.

 

 

Selin Sayek Böke’nin açıklamaları özetle şöyle:

 

 

 

Bugünün de görüntüleri maalesef acı. 5 şehidimizin  cenazesi memleketlerine gönderildi. Sınır ötesi operayon hakkı vardır ama önemli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Ancak Türkiye, AKP’nin yanlış politikaları sonuncunda kendi şahsi ihtirası nedeniyle Suirye’de bataklığa gömülmüş durumda.

 

 

ÇOCUKLARIMIZIN NİÇİN SAVAŞIYOR?

 

 

 

Neredeyse her gün acı haberler alıyoruz. çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Hükümetin hepimize bir açıklama yapma ihyitacı var. Çocuklarımız niçin savaşıyor ve niye oradalar. Bunları açıklamak yerine çocuklarımız AKP’nin iç siyasetinin malzemesi olmuş durumda. Bunun nasıl zararlara yol açtığını yaşıyoruz zaten.

 

 

KİMSE ÇOCUKLARIMIZ İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMASIN

 

 

 

 

Kimse çocuklarımızın güvenliği üzerindee iç siyasret yapma hakkına sahip değildir. Anayasa teklifiyle önümüze koyulan teklif budur. Biz bu çarpık düzenin devam etmesini istiyor muyuz? Çok açık istemiyoruz.

Türkiye hayırlı bir referandum sürecine girdi. Referandum tarihini maalesef YSK’dan değil köşe yazarlarından öğrendik. Bu kurumsal çöküşü ortaya çıkaran bir Saray rejimi var. Bu rejim AYM’den YSK’ya tüm kurumları yok etmiş durumda. Ama biliyoruz ki 16 Nisan’da hekes bu düzene hayır diyecek.

 

 

 

ARTIK SARAY GERÇEĞİ GÖRÜYOR

 

 

 

Bu düzene “hayır” dendiği gerçeğini artık Saray’da görüyor. Bu yüzden Saray, politikasını daha ilk günden korkutarak, terörize ederek sürdürüyor. Anlatacak bir hikayesi kalmadı, bitti. 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de aydınlıkların başklayacağını görüyorlar. Bu yüzden hayır diyen akademisyeni, gazeteciyi, şehit annnesini terörist ilan edecek kadar korkuyorlar. Bu korku sonucunda hayır diyen akademisyenleri, gazetecileri, televizyoncuları işten atıyorlar.

 

 

 

UYKULARINIZI KAÇIRAN İRFAN DEĞİRMENCİ VE MİLYONLAR YILMAYACAK

 

 

 

Kimse konuşmasın diye referansum kurallarını KHK ile değiştirdiler. Hayır kampayasının zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Bu ülkenin milyonlarca vatandaşını terörist ilan ediyorlar. Ne yaparsanız yapın! Uyukularınızı kaçıran İrfan Değirmenci de milyonlarca kişi de yılmayacak. Türkiye kazanacak ve bugünden itibaren kazanıyor. Siz bu değişimin başladığını gördüğünüz için korkuyorsunuz.

 

 

 

GENÇLERE AÇIK ÇAĞRI

 

 

Gençlerimize açık çağrı yapmak istiyprum. Hepimizin gövrevi sandığa gitmek. Hayırlı oylarımız kullandıktan sonra sandıkları korumak.

Referandum üniversitelerinizi terk edemeyeceğiniz birt tarihte yapılacağı için olduğunuzu yerde oyunuzu kullanmak için kaydınızı aldırmayı unutmayın. Siz varsanız Türkiye demokratikleşecek.